Събития Нова боксова зала откриха в Стара Загора

Нова боксова зала откриха в Стара Загора

Вторник, 05 септември 2017 г., 14:10
Размер на буквите
боксова залаПървата общинска боксова зала в Стара Загора бе открита от кмета Живко Тодоров и ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя се намира в кв. Три чучура – юг, до XI-то основно училище Николай Лилиев.
Залата разполага с ринг, съблекалня, баня, 2 гладиатора, лежанка, две шведски стени, 10 боксови чувала за тренировки и пейки за сядане.
Инициативата е на фондация Природа и здраве и СНЦ Боксов клуб Стара Загора. Клубът съществува от миналата година и в него тренират 10 деца и 8 мъже. В актива на клуба вече има сребърен и бронзов медал от републикански състезания.
На водосвета за здраве и успех присъстваха изпълнителният директор на Българската боксова федерация Венцислав Николов, двукратният европейски шампион Даниел Асенов, петкратният републикански шампион по бокс Антон Димитров, инициатори и спомоществователи, треньори и родители на младите състезатели.
Благодаря на Стефанка Райкова, че успя да организира всичко това – за кратко време да се направи ремонт на залата, да се съберат треньорите и децата, които ще тренират тук. Благодаря на Петър Чобанов за това, че даде своя принос в Стара Загора да има боксов клуб, какъвто не сме имали от години. Знаете, че нямахме дори лицензиран треньор, който да може да води тренировки. Сега имаме истински боксов клуб, който да участва в първенствата, да може да постига и успехи. За нас е много важно подрастващите да са в залите, да спортуват и да тренират. В днешно време изкушенията на улицата са много. Те са свързани с алкохол, наркотици и други предизвикателства. Ние инвестираме толкова много в спорта, за да може младите да са тук, да се борят да постигат успехи и да си пробиват път в живота, а не да търсят други възможности за изява на улицата и да провалят живота си, каза кметът Живко Тодоров.
Един от девизите на спорта е Нокаут на допинга и на дрогата. Нашата цел е точно тази – да ликвидираме тези порядки сред младежта, да ги доведем в залата и оттук нататък те да се развият като равноправни членове на нашето общество. Няма да скрия и своето задоволство, че именно старши треньорът Щилиян Кабранов поема работата, което е гаранция за успехи на старозагорския бокс, коментира Венцислав Николов.
След официалното откриване на новата зала се проведоха демонстративни срещи на боксовия ринг.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |