Събития Колоездачната обиколка на България ще премине през Стара Загора

Колоездачната обиколка на България ще премине през Стара Загора

Петък, 01 септември 2017 г., 09:06
Размер на буквите
колоездачна обиколкаМаршрутът на 66-та Международна колоездачна обиколка на България ще премине през Стара Загора, обявен за Европейски град на спорта 2017, съобщиха от Общината. Това ще стане при последните два етапа от състезанието.
На 08.09.2017 г. колоната ще влезе по бул. Свети Патриарх Евтимий, ще премине през кръстовището с бул. Цар Симеон Велики и ще финишира пред сградата на Община Стара Загора. Оттам на следващия ден - 09.09.2017 г., ще бъде даден стартът на последния етап до Пловдив. По бул. Цар Симеон Велики и бул. Свети Патриарх Евтимий колоната ще стигне до околовръстния път, в посока Богомилово – Пловдив.
Тази година организаторите са заложили на нетрадиционна обиколка на България. Първите етапи ще обикалят северната част от България, а останалите ще бъдат в южната част от страната.
Главен съдия от страна на UCI - Международния колоездачен съюз, ще бъде португалецът Луиш Лорейро. Очаква се до края на седмицата да бъдат обявени отборите участници в надпреварата. Организаторите имат желание да бъде включен и Български национален отбор в състезанието, това ще бъде обявено допълнително.
Състезанието стартира на 3 септември с първия етап София-Троян.
Организаторите от Български колоездачен съюз имат идея да поканят всички живи победители българи на награждаването, което ще се проведе след края на първото състезание от Обиколката на България. Това са Стефан Христов, Ивайло Габровски, Красимир Коев, Евгени Герганов, Димитър Господинов, Павел Шуманов, Христо Зайков, Валентин Живков, Петър Петров, Бойко Ангелов, Ненчо Стайков и Венелин Хубенов.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |