Събития Работодатели обсъждаха недостига на кадри в Старозагорско

Работодатели обсъждаха недостига на кадри в Старозагорско

Сряда, 30 август 2017 г., 10:41
Размер на буквите
Микова и работодателиОбластният управител Гергана Микова участва в работно заседание на Клуба на работодателя в Стара Загора, съобщиха от администрацията. То бе ръководено от председателя на Клуба Димитър Гайдаров. Една от основните теми на срещата беше дългосрочното осигуряване на квалифицирана работна ръка за бизнеса в региона.
Собствениците на фирми представиха пред областиня управител проблемите си, свързани с недостига на кадри във всички сфери на икономиката. Те я запознаха с идеята за обособяване на център по медиация, който да осигурява пряка връзка между бизнеса и средните професионални гимназии в областта. Работодателите споделиха и виждането си, че в Стара Загора трябва да бъде създадена политехническа гимназия, която да обедини по-голямата част от професионалните средни училища в града и да подготвя млади хора по специалности, необходими точно за нуждите на местния бизнес.
В дискусията, която продължи повече от 2 часа, областният управител и предприемачите обсъждаха заедно възможностите за промени във висшето и средното образование, така че то да стане по-адекватно на икономическите реалности в България. Задържането на младите хора у нас, дуалното обучение и образованието на малцинствените групи, които генерират най-високата безработица, бяха част от другите теми, обсъдени на срещата.
Областният управител се ангажира да инициира среща между Клуба на работодателя и министъра на образованието, на която бизнесът да представи конкретните си виждания за постигане на основната цел – осигуряване на професионално подготвени млади кадри за предприятията от производствения сектор в региона.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |