Събития Домашно административно обслужване за нуждаещи се осигуряват от Община Стара Загора

Домашно административно обслужване за нуждаещи се осигуряват от Община Стара Загора

Вторник, 29 август 2017 г., 09:19
Размер на буквите
1Община СТЗНова услуга за хората с ограничена двигателна активност въвеждат в община Стара Загора. Тя ще осигури административно обслужване от администрацията на възрастни хора и хора с увреждания, които са трудно подвижни или лежащо болни в домашни условия, или настанени в болнично заведение.
За да заявят домашна визита на служител на Центъра за информация и услуги, гражданите трябва да представят бланка 119 на Министерството на здравеопазването , издадена от Общопрактикуващия /личен/ лекар. В нея те ще дават заключение за състоянието на лицето и ще записват , че тя се издава за извършване на административно обслужване в домашни условия, поради невъзможност за самостоятелно придвижване до сградата на общинската администрация. Всяко джипи ще може да издава такава бланка за пациенти от своята листа.
Това се прави с цел да бъде предотвратена възможността за злоупотреба, обясни секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов. Той уточни, че общинската администрация има готовност да обслужва 150 души на месец в рамките на областния град. Услугата ще стартира на 1 септември , а заявки за домашни визити ще се подават на тел. 042/ 614 855 или на имейл адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .
Целта на въведената процедура е да подобри административното обслужване и осъществяване на основната цел на Общинска администрация Стара Загора, записана в Хартата на клиента - „изграждането на модерна администрация, основана на принципите на ефективност, прозрачност и отчетност, в полза на хората, която да улеснява тяхната дейност, да направи комуникацията и отношението между отделния гражданин и общинското управление действително работещи и адекватни на съвременните европейски изисквания”.
Партньори на общината са Регионалната здравно-осигурителна каса, Регионалната здравна инспекция, Старозагорската асоциация на общопрактикуващите лекари и Районната лекарска колегия към Българския лекарски съюз.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |