Събития Силистренско читалище грабна наградата на кмета на Стара Загора на събора Богородична стъпка

Силистренско читалище грабна наградата на кмета на Стара Загора на събора Богородична стъпка

Понеделник, 28 август 2017 г., 15:57
Размер на буквите
читалище КалипетровоНаградата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров от Дванадесетия национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка’2017, който се проведе в курорта Старозагорски минерални бани, отиде при представителите на Народно читалище Пробуда 1940 от с. Калипетрово, община Силистра.
Журито с председател доц. д-р Валентина Райчева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН определи призьорите от Фестивала.
Наградата на Съюза на Тракийските дружества в България бе присъдена на ТД Георги Сапунаров и НЧ Тракия 2008, Хасково. Наградата на Тракийско дружество Одринска епопея Стара Загора заслужи ТД Яни Попов от Ивайловград. 12-годишният гъдулар Наско Иванов от с. Синапово, община Тополовград, спечели Награда на Тракийското младежко дружество, Стара Загора. Танцова група Кадиевци от с. Малко Кадиево, община Стара Загора бе отличена с Наградата на Зонта клуб Стара Загора.   
Членове на журито бяха и доц. д-р Наталия Рашкова и доц. д-р Валентина Райчева от Института за етнология и фолклористика с етнографски музей при БАН, Мария Градешлиева, директор на Националното училище за фолклорни изкуства Филип Кутев в Котел, акад. Крум Георгиев, член на Международната академия за традиционно изкуство, носител на световен Оскар за фолклор, акад. Кирил Тодоров – гл. худ. ръководител на Ансамбъл Зорница и Христо Иванов – гл. худ. ръководител на Общински фолклорен ансамбъл Загоре.
Индивидуални плакети и дипломи за принос в съхраняване и популяризиране на традиционната ни култура бяха раздадени на 50 участници в двудневния събор, който събра близо 4000 души от различни краища на страната.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |