Събития КинеДок пристига и в Стара Загора

КинеДок пристига и в Стара Загора

Понеделник, 28 август 2017 г., 07:46
Размер на буквите
кинедокКинеДок е нов вид международна общност, уникален по вида си филмов клуб, алтернативна платформа за дистрибуция, свързваща почитателите и създателите на креативно документално кино.
В третото издание на платформата, 16 документални филма от Централна и Източна Европа ще бъдат прожектирани на повече от 20 нетрадиционни локации във всяка от 8-те държави-участници: Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия, Норвегия и за пръв път – България, с помощта на продуцентската и разпространителска компания Активист 38.
Целта е да се направи авторското документално кино достъпно за по-широка аудитория чрез прожекции и дискусии на нетрадиционни места, като поддържа симбиозата между публика (без която няма да има смисъл от създаването на документални филми) и създатели на документални филми (без които няма да има глас за хората, изживяващи интересни или трудни ситуации). Тези хора, тези проблеми, този жанр, тези места и тези държави не трябва да бъдат пренебрегвани! е мотото на организаторите.
Проектът е организиран от Института за документално кино в Чехия (IDF) и подкрепен от Подпрограма МЕДИА на Програма Творческа Европа на ЕС.
Под формата на споделено преживяване, КинеДок изкарва филмовите прожекции извън рамките на традиционните кинозали и ги премества на по-разчупени места. Сред тях са както вече утвърдени мултифункционални пространства, в които регулярно се провеждат концерти, театрални и танцови спектакли, така и по-интимни и алтернативни места като клубове, кафенета, галерии, тавански помещения, спирки, параклиси и др.
Филмите не само се прожектират на неконвенционални места, но и са съпътствани от срещи и дискусии в неформална обстановка на по питие със създателите и участниците в тях.
В Стара Загора, КинеДок пристига по покана на Артериа. Предстоят прожекции до края на годината. Прожекциите на документалните филми са безплатни, като според локацията е възможно да се изиска вход, под формата на дарение в подкрепа на съществуването на мястото. Откриването на КинеДок в Стара Загора ще бъде в петък – 8 Септември от 20.00 часа в първата партньорска локация: Къщата на Архитекта!
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |