Събития Митрополит Киприан се срещна със старозагорски ученици медалисти от математически олимпиади

Митрополит Киприан се срещна със старозагорски ученици медалисти от математически олимпиади

Четвъртък, 10 август 2017 г., 14:55
Размер на буквите
Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан се срещна днес с младите математициНегово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан се срещна днес с младите математици от Града на липите, които спечелиха медали на важни състезания в Куала Лумпур, Малайзия и Сингапур това лято. Теодор Танков, Мирослав Минчев, Христо Анастасов, Любен Карбанов и Михаил Михов, заедно с родителите си, ръководителт на групата Любомир Любенов и директорът на ППМГ Гео Милев Николина Куличева посетиха Старозагорската митрополия. Децата разказаха пред владиката как се подготвят, как са преминали състезанията и и какви лишения им струват високите постижения.
В знак на признателност те получиха подаръци и поздравителен адрес. Ето какво гласи той: Да придобиеш мъдрост е много по-добре, нежели злато, и да придобиеш разум е по за предпочитане от отбор сребро. :Притчи 16:16/
Обичано в Господа наше духовно чедо,
Богооткровеното Свещено Писание е извор на мъдрост, знание и поука. В Него ние можем да открием отговор на всеки вълнуващ ни въпрос, разрешение на всеки житейски проблем, както и да почерпим мъдрост, която да бъде пътеводна и определяща в нашия живот.
Затова ние, поднасяйки Ви нашето архипастирско поздравление по повод достойното представяне на олимпиадата по математика и постигнатия изключителен резултат, се обръщаме към Вас с думите от Словото Божие, излезли изпод перото на Премъдрия Соломон, за да Ви уверим, че Вие, избирайки учението, избирате нещо непреходно и ценно само по себе си. Многоликостта на живота изправя всеки човек пред множество варианти и му дава възможност да прояви свободата на своята воля, като направи своя избор. Обдарени с тази възможност мнозина се впускат във водовъртежа на живота без нужната подготовка, без необходими знания, без натрупания опит. Други пък, проявявайки старание и усърдие, желаят първом добре да се подготвят и едва, когато натрупат знания, опит и умения да търсят своята професионална реализация.
Считайки, че Вие сте сред втората категория хора, за които говорим, ние смятаме, че Вашите старания и усърдие в изучаването на добрите и полезни науки е един правилен подход и една добра инвестиция в изграждането Ви като личности, което пък е залог и за доброто Ви бъдеще.
Ето защо, призовавайки над Вас Божието благословение, молителстваме пред Престола на Господа да Ви обдари със сили, да преумножи старанието Ви и да подкрепи усърдието Ви та да напредвате успешно във Вашата работа на богоблагословеното поприще на науката и образованието. Вашите успехи изпълват нашето сърце с гордост и удовлетворение. На многая и благая лета!.
В края на срещата митрополит Киприан пожела на шампионите да множат успехите, за да има повод да ги покани отново, а те го изненадаха със сувенир от Малайзия.
Цвети Василева
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |