Събития Изложба за футболната легенда Христо Стоичков откриха в Стара Загора

Изложба за футболната легенда Христо Стоичков откриха в Стара Загора

Сряда, 09 август 2017 г., 15:47
Размер на буквите
изложба СтоичковВпечатляваща фотографска изложба за житейския и спортен път на футболната легенда Христо Стоичков бе открита днес в Стара Загора. Неин автор е професионалният спортен фотограф Бончук Андонов, който снима Камата от 30 години насам.
Изложбата съдържа 61 фотоса, които обхващат периода от детството и юношеските години на носителя на Златната Топка, участието му в различни футболни отбори и кадри от по-близки събития.
Повод за изложбата е предстоящата футболна среща между Дрийм тима на Барселона и отбора на Стоичков и приятели, на която Стара Загора е домакин. Тя ще се проведе на 20-ти септември от 20.00 часа на стадион Берое.
В тази изложба имаме удоволствието да видим целия път на Стоичков през Хеброс, Харманли, Марица, Пловдив, ЦСКА, Барселона и националния отбор, както и знаменателния мач от 20-ти май 2016 г. пред 40 000 зрители в София, който се превърна в невероятен спектакъл. Поздравявам доайена на спортната фотография в България Бончук Андонов за тези наистина прекрасни фотоси, каза ресорният заместник-кмет Красимира Чахова.
Авторът на свой ред обяви, че Христо Стоичков е гражданин на света, доказал е възможностите си и трябва да бъде уважаван. Изложбата ми в един такъв футболен град, където съм изживявал страхотно удоволствие да гледам хората до мен, изживял съм страхотни емоции с тях- за мен е голяма чест, заяви Бончук Андонов. В откриването участваха още футболните легенди на „Берое” Петко Петков, Ивко Ганчев и Васил Драголов, които изказаха възхищението си легендата Стоичков.
Експозицията е разположена на южната алея на парк Пети октомври, близо до пешеходната зона на централния булевард в града, и може да бъде разгледана до 20-ти септември.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |