Събития Трима ще се борят за обществен посредник на Стара Загора

Трима ще се борят за обществен посредник на Стара Загора

Сряда, 09 август 2017 г., 15:31
Размер на буквите
омбудсманОбщинският съвет в Стара Загора, на своето редовно заседание през септември, ще избира между трима кандидати за длъжността Обществен посредник на община Стара Загора.
Петима подадоха докумнети за местен омбудсман. Днес бе проведен втория етап на конкурса – интервю. Кандидатите представиха вижданията си за работата на обществения посредник и приоритетите, които ще следват, ако бъдат избрани.
След изслушването членовете на Временната комисия, създадена от Общинския съвет, обявиха трима от петимата кандидати получили най-високи оценки: (1) Надежда Георгиева – Николова, (2) Диана Искрева – Идиго и (3) Недка Дончева.
Надежда Чакърова-Николова е магистър по финанси в УНСС София. Владее немски и английски език. Към момента е председател на Зонта клуб - Стара Загора и работи като управител във фирма.
Диана Искрева-Идиго е завършила География и Ландшафтознание в Софийския университет. Преподавала е английски език. Към момента е изпълнителен директор на Фондация Земя завинаги.
Недка Дончева е магистър по Мениджмънт на социалните и педагогическите организации от  Тракийски университет - Стара Загора. Към момента е социален работник в Дирекция Социално подпомагане в Стара Загора.
Целта на събеседването бе да се оценят познанията на всеки един кандидат в правозащитната област и с какво би бил полезен на старозагорци. Те представиха своето виждане за популяризиране дейността на омбудсмана, дадоха предложения за подобряване на работата и комуникацията между местна власт и граждани, както и разсъждаваха върху конкретни казуси и ситуации.
Всеки от членовете на Временната комисия оцени и класира кандидатите въз основа на общото им представяне, а гласуването за тях бе тайно. 
По време на интервюто с кандидатите в залата присъстваха и Павлина Делчева, обществен посредник два мандата, представители на медиите, администрацията и граждани.
Общественият посредник се избира на заседание на ОбС с квалифицирано мнозинство от 34 гласа, за срок от 4 години, като не се допуска действието му за повече от два последователни мандата. Той няма право да членува в политически партии, да е търговец или да участва в ръководството на търговски дружества, не може да бъде народен представител или общински съветник, както и да заема длъжност в държавния апарат и в общинската администрация.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |