Събития Търсят младежи за дуално обучение в Германия

Търсят младежи за дуално обучение в Германия

Петък, 04 август 2017 г., 14:44
Размер на буквите
1Бюро по трудаВъзможност за младежи до 27 години да учат за строители в Германия срещу добра стипендия предлагат от Бюрото по труда в Стара Загора.
Всеки младеж, който е на възраст от 20 до 27 години и имае желание да се развива в сферата на строителството, готов е да учите немски в България и след това 3 години да се обучава в Германия по една от специалностите Бетонно и стоманобетонно строителство, Дърводелство и Пътно строителство, може да попита за условията в в Бюрото по труда или в Агенция по заетостта на тел. 02/8056844, както и по е-поща Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Германската обучителна институция BIW BAW Hessen-Thurindern е.V. в сътрудничество с Агенция по заетостта предлага възможност за 15 български младежи да се включат в 3-годишно дуално обучение в провинции Хесен и Тюрингия. Обучаващата институция е с опит с в обучение на млади хора от България в предприятия в строителната индустрия на провинциите.
Подборът на участниците се извършва директно от обучаващата институция в едночасови разговори с помощта на преводач. По време на разговорите ще присъства и обучаващ се втора година българин. Така кандидатите ще могат да получат на място директна информация за условията на обучението.
Преди обучението в Германия участниците ще получат по 1600 евро на човек за обучение по немски до ниво В1 в България. Обучаваните ще получават /на база сключен и вписан в съответните камари договор/ възнаграждение за обучение от предприятието в размери, както следва: първа година – 705 евро на месец; втора година – 910 евро на месец,; трета година – 1130 евро на месец. Обучаващата институция съдейства за настаняване в квартири с много добри битови условия срещи наем с част от възнаграждението. Пътните разходи до Германия се покриват от лицето. Обучението в Германия се предвижда да започне на 2 октомври тази година.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |