Събития Търсят фирми за участие в Европейски корпус за солидарност

Търсят фирми за участие в Европейски корпус за солидарност

Четвъртък, 03 август 2017 г., 07:27
Размер на буквите
1Бюро по трудаАко искате да сте доброволци или да наемете доброволци, които да работят по проекти в своята страна или чужбина, като допринасяте полза за общностите и хората в Европа, питайте в Бюрото по труда по местоживеене за Европейски корпус за солидарност, информират от Агенция по заетостта.
Европейски корпус за солидарност е нова инициатива на Европейския съюз, която дава възможност на фирмите да търсят млади хора на възраст от 16 до 30 години.
Фирмите ще бъдат подкрепени финансово или по друг начин за участие в проекта, ако отговарят на мисията и визията на корпуса.
Проекта се изпълнява от Обществената служба по заетостта – Франция в партньорство с Агенция по заетостта и 12 организации от 8 държави в ЕС /Белгия, България, Франция, Гърция, Италия, Люксембург, Португалия и Испания/. Дейностите, в които можете да бъдете доброволец или да наемете доброволци са: Социален и здравен сектор, Помощ за бежанци, Околна среда и Помощ при бедствия и аварии.
Финансовата подкрепа е за младежите и е относно пътуване за интервю, преместване след одобряване, езиков курс, признаване на дипломи, подкрепа при завръщане.
Подкрепа за фирмите е: Програма за интеграция, в т.ч. средства за професионална или езикова подготовка, наставничество, административна подкрепа при настаняване в страната.
За жителите на общини Стара Загора и Опан - повече информация на телефони 042/697 560 или 042/697 569/ регистрация като безработен не се изисква/.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |