Събития Концерт с вечните песни на КУИН на Античен форум

Концерт с вечните песни на КУИН на Античен форум

Четвъртък, 27 юли 2017 г., 13:48
Размер на буквите
DSC6790kНа 29 юли от 21 часа на сцената на Античен форум Августа Траяна ще прозвучат вечните хитове на любимата рок група на поколения зрители QUEEN в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок банда със солист Теодор Койчинов. Концерта Шоуто продължава - QUEEN Tribute ще дирижира младия диригент и пианист, виенски възпитаник Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта. Известни са неговите пристрастия към рок музиката и независимо, че е от поколението, което няма как да е израснало с музиката на легендарната група, Димитър Косев смята, че докосването до изкуството на QUEEN те превръща в техен почитател завинаги. Диригентът Димитър Косев за концерта е подбрал най-популярните и любими песни на QUEEN, сред които: Bohemian Rhapsody, The Show Must Go on, Who Wants to Live Forever, We are the Champions, I want to break free, Crazy little thing called love, Somebody to Love, We Will Rock You, Love of My Life. Няма да бъде пропусната и песента Barcelona, която Фреди Меркюри изпълни с Монсерат Кабайе и това сложи началото на взрив от последващи дуети на поп и рок певци с оперни звезди. Оркестрацията на песните e на Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев. Участват: Деси Стефанова-сопран, Пролет Пенчева и Ванина Колева – беквокали, Божидар Тонев – китара, Александър Тумангелов – барабани, Павел Цонев – клавир и вокали, Таньо Сандев – бас китара и вокали.
Диригентът
Диригентът Димитър Косев е роден в град Русе през 1992г. Завършва Националното училище по изкуствата Проф. Веселин Стоянов - Русе. Веднага след това русенецът е приет в Prayner Konservatorium - Виена, Австрия, със специалност дирижиране и пиано при проф. Максимилиан Ченчич и проф. Щефан Мьолер – дипломира се с отличие само на 21 години.Дебютира на диригентския подиум в България през ноември 2013г., откривайки международния конкурс - Франц Шуберт. В началото на 2015 г. дирижира Новогодишния концерт на Русенска Филхармония, следват поредица от ангажименти по покана на Русенската опера. В края на 2015 прави своя оперен диригентски дебют – дирижира операта Дон Паскуале от Доницети в Русенската опера.Печели наградата за Най-изявените млади личности на България в категория Културно постижение и е номиниран от Junior Chamber International (JCI) за световния формат – TOYP – 10-те най-изявени млади личности в света. Акустичният му рок проект Kristal Bardess‘ е избран от продуцента на групата The Rolling Stones в топ 20 на световния конкурс за авторска музика на Shure – Call for Legends, а през месец май 2015г. печели конкурса за авторска музика БГ-Таланти.Димитър Косев бе удостоен със златна значка Русе от кмета на Община Русе - Пламен Стоилов, избран е за лице на Русе и за културен посланик на града.От творчески сезон 2015/2016 Димитър Косев е най-младият диригент в България, назначен в състава на Старозагорската опера, където се изявява активно.
Солистът
Теодор Койчинов е певец, придобил популярност с участието си в първия сезон на реалити шоуто Мюзик Айдъл през 2007 година. Роден е на 26 юли 1980 година в Стара Загора. Завършва Техникум по обществено хранене Райна Княгиня в Стара Загора. Продължава образованието си в Националната музикална академия Проф. Панчо Владигеров, специалност Поп и джаз пеене. Занимава се с пеене от 4 годишна възраст, свири на пиано. Печелил е Хит минус едно по Канал 1.
„Куин-шоуто продължава“ бе вдигнато с ръце и с души от една зажадняла за толкова високо поставено представление от демиурзи. Ако Платон нарича демиург създателя на Вселената, тук всички участници в постановката създадоха вселената на една истинска мистерия. Представлението бе изживяно и от създателите, и от публиката като тайнство на посветени в култа към Фреди Меркюри. В очерталата се дълговечност на магията на този бог, който остави на поколенията едно музикално-сценично богатство, няма забрава и залез на неговата уникалност като композитор и изпълнител. Затова и в залата на операта се бяха събрали посветени хора в култа към групата от различни поколения.
Донка Йотова, в.“Национална Бизнес поща“
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |