Събития Ей И ЕС и Siemens създават нова компания за съхранение на енергия

Ей И ЕС и Siemens създават нова компания за съхранение на енергия

Петък, 21 юли 2017 г., 09:49
Размер на буквите
1нова компанияАмериканската ЕЙ И ЕС, собственик на ТЕЦ AES Гълъбово и Siemens обединяват усилия, за да създадат Fluence – нова глобална компания за технологии за съхранение на енергия, информираха от енергийната комапания.
Fluence обединява обширната технологична експертиза, уникалния пазарен опит в съхранението на енергия и глобалните достижения на Siemens и ЕЙ И ЕС, за да предложи доказани и конкурентноспособни системи за съхранение на енергия за бързо трансформиращия се сектор.
Fluencе ще представи платформите за съхранение на енергия, Advancion и Siestorage, и ще продължи да разработва нови услуги и решения за съхранение, достигайки до потребители в повече от 160 държави.
Очаква се сделката да бъде сключена през четвъртото тримесечие на тази година след получаване на регулаторни одобрения.
Съвместното начинание ще обедини десетгодишния индустриално значим опит на ЕЙ И ЕС в прилагането на решения за съхранение на енергия в седем държави, с натрупания повече от век от Siemens опит в управлението на енергийни технологии и глобалното търговско присъствие на компанията в повече от 160 страни. Новата компания ще обедини доказаните платформи за съхранение на енергия на ЕЙ И ЕС Advancion и на Siemens – Siestorage, като ще предостави и разширени услуги.
Fluence ще предлага на потребителите по-широко разнообразие от опции, с които да посрещнат предизвикателствата на бързо променящата се обстановка в енергийния сектор. Фирмата ще позволи на клиентите по света по-добре да навигират фрагментирания и бързо разрастващ се сектор за съхранение на енергия и ще отговори на неотложните им нужди от различни по мащаб, предоставяйки гъвкави и конкурентноспособни решения за съхранение на енергия.
Siemens и ЕЙ И ЕС управляват заедно новата компания, като всяка от фирмите ще има 50-процентен дял в нея. Глобалният централен офис на Fluence ще бъде разположен във Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ, с допълнителни офиси, разположени в Ерланген, Германия и подбрани градове по света. Fluence ще работи независимо от фирмите-основателки, като комбинира устойчивите възможности и експертиза в решенията за съхранение на енергия чрез батерии на групата на Siemens с тези на ЕЙ И ЕС Energy Storage (съхранение на енергия
През последните 10 години ЕЙ И ЕС се превърна в глобален лидер в съхранението на енергия на базата на батерии в областта на комуналните услуги. Днес платформата на ЕЙ И ЕС Advancion присъства в седем страни, с въведени в експлоатация повече от 200 MW системи за съхранение на енергия, включително най-голямата по рода си монтирана система в света заяви Андрес Глуски, Президент и Главен Изпълнителен Директор на ЕЙ И ЕС. Партньорството ни със Siemens и сформирането на Fluence ще предложи както на големите, така и на по-малките потребители пълната гама от доказани нови решения за съхранение на енергия в повече от 160 страни. Това ще ускори интегрирането на възобновяемите източници на енергия в утрешната енергийна мрежа, допълни той.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |