Събития Пуснаха движението по пътен възел Плодовитово

Пуснаха движението по пътен възел Плодовитово

Петък, 21 юли 2017 г., 07:26
Размер на буквите
възел ПлодовитовоНовата детелина при пътен възел Плодовитово беше открита днес. На официалната церемония присъстваха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, директорът на Агенция пътна инфраструктура Дончо Атанасов, областния управител на Стара Загора Гергана Микова, кметът на община Братя Даскалови Иван Танев, кметове и жители на села от региона, представители на фирмата-изпълнител на обекта.
Строителството на двете връзки на съществуващия пътен възел Плодовитово в посоките Бургас - Оризово (Плодовитово) и Плодовитово (Оризово) – София, започна през май. Съоръжението бе построено само за 45 дни. Стойността на договора е 1 071 470 лв., а изпълнител на строителните дейности е ПСТ ГРУП ЕАД.
Новата детелина осигурява връзката на транспортните потоци, движещи се по магистралите Тракия и Марица от Бургас, Свиленград и София и общините Първомай, Чирпан и Братя Даскалови, както и връзката с път II-66 Плодовитово - Чирпан - Стара Загора.
Двете нови пътни връзки спестяват на пътуващите 40 км и поне 30 минути, необходими досега за придвижваме между магистралите Марица и Тракия. Те осигуряват безопасни леви завои, което е много важно за пътната безопасност. Пътният възел свързва двете магистрали и повече от 6 общини, дава бърз и лесен достъп и улеснява изключително много пътуващите по направленията.
Министър Нанков даде добра оценка за извършените строителни дейности и благодари за работата на фирмата строител и фирмата по надзор за стриктния контрол. Благодарение на добрата работа завършихме бързо пътния възел, чието строителство започна през месец май, отбеляза още той.
Инж. Дончо Атанасов информира, че в рамките на месец се очаква да стартират два проекта за рехабилитация на пътя Стара Загора – Раднево, който ще се финансира също по оперативната програма.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |