Събития Честваха 180 години от рождението на Васил Левски в Стара Загора

Честваха 180 години от рождението на Васил Левски в Стара Загора

Вторник, 18 юли 2017 г., 15:37
Размер на буквите
1цветя Левски1Заупокойна панихида в памет на Дякон Игнатий, отслужиха днес в Стара Загора свещеници от катедралния храм Св. Димитър. С това бе дадено началото на общоградският ритуал по повод 180 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски.
Дяконът Левски е неразривно свързан със Стара Загора, затова сме два пъти по-големи длъжници пред паметта му от нашите сънародници от страната. Малка България, нашите прадеди, винаги са си открадвали велика роля в историята на човечеството. Ние трябва да продължим да бъдем тези, които диктуват правилата на Балканите. Защото не ние трябва да влезем в Европа, ние сме в Европа, когато много народи все още не са били нации, каза в словото си областният управител Гергана Микова.
В честването участваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, секретарят на общината Делян Иванов, представители на общинската и областната администрация, на командването на Втора механизирана бригада, общински съветници и др.
Старозагорският поет Йордан Пеев рецитира стихотворението си Отговор на писмото на Левски до мен в нощта на 18 срещу 19 февруари. Стихове за безсмъртното дело на Апостола поднесе и актьорът Ивелин Керанов от Драматичен театър Гео Милев.
В знак на признателност пред паметника на Левски бяха поднесени венци от Община Стара Загора и Старозагорски гарнизон, Общинския съвет, Областния управител и СУ Васил Левски. Цветя положиха патриотични, политически и обществени организации, много граждани.
В ритуала участваха още Военният духов оркестър, почетен караул от Втора механизирана бригада, знаменна група и членове на клуб Традиция.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |