Събития За втора поредна година Държавна опера-Стара Загора участва в ММФ Моцартови празници в Правец

За втора поредна година Държавна опера-Стара Загора участва в ММФ Моцартови празници в Правец

Петък, 14 юли 2017 г., 17:13
Размер на буквите
1DSC03792Днес, 14 юли, от 17.00 часа зрителите ще могат да се докоснат до красотата на музиката и поезията на романтиците Франц Шуберт и Хайнрих Хайне. Отново музиката, театъра и танца ще си поделят пространството в зала Правец, с което ще бъде отбелязана 220-та годишнина от рождението на гениалните творци. Участват сопраното Гиргина Гиргинова и баритона Иво Йорданов, трио „Арденца“, Боряна Ламбрева /пиано/. Зрителите ще видят и специално подготвени за концерта изпълнения на солистите на балета на Държавна опера-Стара Загора Анелия Димитрова, Ромина Славова, Ивайло Янев, Кремена Костова, Нанако Имаи, Златомир Колев и др. с хореография Силвия Томова – ръководител на балетната ни трупа.
На 15 юли от 11 часа трупата ще представи балета за деца и възрастни Пепеляшка по музика на Сергей Прокофиев, а след обяд – от 17.00 часа в зала Правец ще започне специален концерт Познатият и непознат Доницети. 220 години от рождението на гениалния композитор ще се отбележи с този концерт с участието на талантливите оперни изпълнители Мила Михова, Нона Кръстникова, Добрина Икономова, Емил Павлов. Внукът на известния тенор Асен Попов от Старозагорската опера - Ивайло Йовчев, тенор - ще се представи пред публиката. Към солистите, обединени от родствената си обвързаност с утвърдени музиканти и световно признати оперни певци ще се присъединят и балетните артисти Александър Александров и внучката на Вера Кирова – Вера Асприди. Виртуозният пианист Георги Черкин ще направи своя дебют в акомпанимент на оперни изпълнители.

 

1 DSC1561k

 

В последната вечер на Моцартови празници на 16 юли площадът пред Община Правец ще се превърне в гигантска сцена, на която ще се разиграе вълнуващата и изпълнена със страсти драматична история на операта Кармен от Бизе. Този път за ролята на огнената циганка е привлечена сръбската оперна дива Саня Анастасия, която в продължение на няколко сезона не слиза от афиша на летния фестивал на Арена ди Верона. В ролята на Дон Хозе ще й партнира италианският тенор Дарио Ди Виетри, а в ролята на Ескамилио ще гостува Венцеслав Анастасов. На диригентския пулт ще застане Давид Крешенци от Италия. Участват оркестър, хор и солисти на Държавна опера-Стара Загора, а режисьор е Огнян Драганов. Този спектакъл видяхме на 6 юли на Стадион Берое.

 

1ивайло йовчев

 

/снимките са от спектаклите Пепеляшка, Кармен и на Ивайло Йовчев-тенор/
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |