Събития Отлични резултати от НВО за учениците от Второ основно училище

Отлични резултати от НВО за учениците от Второ основно училище

Сряда, 12 юли 2017 г., 07:37
Размер на буквите
2ro OU PRSlavejkovУчениците на Второ основно училище П.Р.Славейков са в тройката най-добре представили се училища в региона според резултатите на Националното външно оценяване за 4 и за 7 клас.
В малките матури при завършващите начална степен на обучение славейковци са на трето място със среден брой точки – 91,5 от 100 възможни според резултатите от тестовете по български език и литература /БЕЛ/, математика, човек и общество, човек и природа.
При матурите на големите, отново на трето място, седмокласниците на елитното училище са с 42,7 точки при представянето си на изпитите по български език и литература и математика.
Хубавите ни резултати се дължат на отличните ни преподаватели, които са всеотдайни в учебната работа и подготвят възпитаниците ни добре, с желание за успехи и с амбиция за високи резултати. При 7 клас преди нас са математически гимназии от Стара Загора и Казанлък, а там учениците влизат с изпит и заради представянето си на математически състезания и олимпиади. Нашето училище е общообразователно и от всички основни и средни училища ние сме със най-добър резултат на 85 ученици от 7 клас, явили се на изпитите. За мен тук оценяването е по-обективно, отколкото в 4 клас – коментира Милена Желязкова, директор на Второ основно училище П.Р.Славейков.
Данните за представянето на учениците в региона огласи Регионално управление на образованието в Стара Загора. Няколко извода се налагат от представянето на четвъртокласниците: резултатите по БЕЛ, математика и човек и природа в сравнение с предходната година са по-високи, а най-чувствително е повишението по БЕЛ; има понижение на тестовият бал по Човек и общество в сравнение с предходната година; има тенденция към по-широка амплитуда между най-високите резултати в училището – 96,75 т. и най-ниската – 41,25 т.
При седмокласниците експертите посочват, че по БЕЛ Български език и литература при работата с втория модул учениците предават съдържанието
като цяло, но допускат смислова неточност при един или няколко епизода. В същото време правилно преобразуват пряката реч в непряка. А по математика умеят да определят тъждествено равни изрази, да намират корен на линейно уравнение и решения на линейно неравенство; не умеят да работят със степени, да моделират уравнения, да разлагат многочлени на множители и да извличат информация от диаграми; приоритетно работят върху алгебричните задачи.
Сред перспективите, които посочват от Регионално управление на образование са провеждане на регионални външни оценявания; споделяне на добри практики относно методите на преподаване и оценяване и др. С най-голямо желание сме готови да споделим своя опит с колегите от региона. Резултатите от представянето ни тази година ни радват и окуражават усилията на педагозите ни в учебния процес – коментира Милена Желязкова.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |