Събития Зрелищен спектакъл на Кармен с Веселина Кацарова на стадиона в Стара Загора

Зрелищен спектакъл на Кармен с Веселина Кацарова на стадиона в Стара Загора

Сряда, 05 юли 2017 г., 15:22
Размер на буквите
1афиш КарменЗа първи път след 30 години участвам в оперна постановка в България. Надявам се всички зрители на Кармен на Стадион Берое да разберат, че музиката е лекарство за душата, тя е естетика, която е много важна в живота на човек – каза световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова, която ще видим на 6 юли в ролята на Кармен.
На пресконференция беше представен творческият екип на постановката, която ще видим във второто издание на Опера на стадиона в четвъртък в Града на липите. Много се радвам, че градът ни ще представи такъв зрелищен спектакъл с такива елитни артисти на своите жители и гости – каза заместник-кметът Иванка Сотирова.
Над 240 артисти ще излязат на сцената, оркестърът е от 65 души, хорът – от 90, балетът – 40 артисти, ще има 6 коня, 2 номера от артисти от Цирк Балкански. За първи път самата Веселина Кацарова ще се появи на кон, както и Сирил Ровери /Франция/ в ролята на Ескамилио.
Грандиозната продукция на любимото оперно заглавие ще бъде представена на специално построена огромна сцена на стадион Берое – Стара Загора. Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев, режисьор е Огнян Драганов. Атрактивните балетни платна с участието на балета на Държавна опера-Стара Загора са дело на примабалерината и хореограф Силвия Томова. Сценографията е подготвена и адаптирана от художника на Старозагорската опера Тодор Демеров.
Веселина Кацарова, която от 2016 година е и Артистичен директор на Старозагорската опера, покани да ѝ партнират звездните гласове на България - Калуди Калудов /Дон Хозе/ и Цветелина Василева /Микаела/, както и френския баритон Сирил Ровери - за ролята на тореадора Ескамилио. В останалите роли участват: Евгений Арабаджиев като Цунига, Денис Иванов /Моралес/, Яница Нешева /Фраскита/, Нели Нечева /Мерцедес/, Ивайло Йовчев /Ремендадо/, Теодор Петков /Данкайро/, солисти балет Анелия Димитрова, Ромина Славова, Станко Танев и др. Участват още Детски хор от ДЮСОБ Маргаритки с диригент Зорница Желязкова, представители на Прабългарската школа за оцеляване Бага-Тур, оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора, оркестър и хор на Държавна опера-Бургас.
Творческият екип обещава завладяваща интерпретация на едно от най-обичаните заглавия в оперната литература. Бляскавата и жизнерадостна музика, огнените ритми, разтърсващата драма за свободата, за любовта и изневярата, за готовността за саможертва, съчетани в едно, са голямо предизвикателство за всеки, който посегне към нов прочит на музиката на Бизе и неговата опера Кармен. На 6 юли зрителите ще видят една класическа „Кармен”, в която изобилстват атрактивни и зрелищни решения, към които предразполага самото заглавие и сцената на открито. Веселина Кацарова ще смени няколко различни костюми, които са ушити специално за нея. Моделите на костюмите са подарък за световното мецосопрано от италианския художник Салваторе Русо.
В антракта на спектакъла ще има томбола с билети на зрителите, а наградите са: тениска и топка с автографи от футболистите клуб Берое, здравословни хранителни добавки от фирма Фитнессхоум, спа-уикенд за двама в Хотел Армира на Старозагорски минерални бани, 2 ваучера за вечеря в ресторант Щастливеца , специална торта от сладкарски цех Куманов, подаръци от сувенирния магазин на Държавна опера- Стара Загора.
За удобство на желаещите да посетят спектакъла на Държавна опера Стара Загора и Държавна опера Бургас, Община Стара Загора осигури допълнителен курс по автобусна линия от стадион „Берое“ до кв. „Железник“.
Началният час на тръгване е 00:20 часа по следния маршрут: стадион „Берое“; ул. „Августа Траяна“; бул. „Руски“; ул. „Ген. Столетов“; бул. „Св. П. Евтимий“; ул. „Ген. Гурко“ и квартал „Железник“.
Билети за спектакъла се продават на касите на Старозагорската опера, в рекламна шатра на Операта в Парк „5 октомври“ и онлайн в разпространителската мрежа на Ивентим.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |