Събития Мирела Демирева победи с личен рекорд на Самарско знаме в Стара Загора

Мирела Демирева победи с личен рекорд на Самарско знаме в Стара Загора

Понеделник, 03 юли 2017 г., 14:59
Размер на буквите
Мирела СТЗСребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Мирела Демирева успя да подобри личния си рекорд за сезона по време на Международния лекоатлетически турнир Самарско знаме в Стара Загора. В скока на височина тя победи с резултат 190 см. Досегашното ѝ постижение през годината бе 188 см. Пред Демирева стои все още норматива от 194 см за участие на световното първенство в Лондон през август. Втора остана Венелина Венева-Матеева със 170 см, а трета Елена Петрова със 165 см.
Заради силните жеги в събота, организаторите на турнира Самарско знаме отложиха началото му с два часа и надпреварата стартира в 20.00 часа с детска щафета 4 х 100 м. Децата на Спортен клуб Берое бяха първите участници в надпреварата и без да бъде обявен победител бяха наградени.
На 110 м с препятствия Милен Пасков донесе победа за старозагорския клуб. Това бе неговото последно състезание пред родна публика след 17 национални титли и 60 медала от различни състезания за 17-те години с екипа на „Берое“. Зам.-кметът Красимира Чахова му връчи плакет на Община Стара Загора за заслуги към спорта и леката атлетика. Той бе изпратен от пистата с аплодисменти. Спортистът благодари на всички които са го подкрепяли. „За мен беше чест“, заяви Милен Пасков и се поклони на публиката.
В последния си старт той се наложи с резултат 15.00 сек, изпреварвайки само с 0.03 сек Мартин Илиев. Трети финишира Венелин Цонев – 15.86 сек.
Денис Димитров от Берое стана единственият състезател с две победи в надпреварата. Той се наложи в спринта на 100 м и в този на 200 м. В по-късата дистанция Димитров спря хронометъра на 10.41 сек, а в двойно по-дългата – на 21.33 сек.
Негови подгласници на 100 м станаха Саеед Саад (Бахрейн) – 10.67 сек, и Николай Тодоров – 10.80 сек. Втори на 200 м се нареди отново спринтьора от Бахрейн и възпитаник на Янко Братанов с 21.42 сек. Трети финишира Силян Георгиев – 21.50 сек.
В дългия скок Даниел Добрев победи със 7.55 м. На копие се наложи румънския атлет Джордже Закария с постижение от 72.18 м. След него останаха състезателите на Берое Марк Славов и Кольо Нешев. В дисциплината 100 м при жените победата грабна Николета Симич от Сърбия с време 11.82 сек.
В тройния скок победи Момчил Караилиев с 16.5 м. На 1500 м най-бърз бе Николай Първанов с 3, 58, 59 минути. Тамара Салашки от Сърбия бе най-бърза на 400 м при жените. На тази дистанция при мъжете победи Али Хамис Абас от Бахрейн.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |