Събития Среща за спасяването на българската енергетика ще има в Стара Загора

Среща за спасяването на българската енергетика ще има в Стара Загора

Четвъртък, 29 юни 2017 г., 15:30
Размер на буквите
въгледобивКаним премиера Бойко Борисов и лидера на ПЕС Сергей Станишев на спешна среща за спасяване на българската енергетика в Стара Загора, съобщиха от КНСБ. Домакин на срещата ще бъде старозагорският кмет Живко Тодоров, информира topnovini.bg.
По думите на Пламен Димитров, лидер на КНСБ, след среща с екоминистъра Нено Димов, проведена вчера, е станало ясно, че единственият начин да се спасят българските мини и горивните инсталации, които разчитат на местни въглища, от по-високите изисквания към въглеродните емисии е да се активира гласуване в Европарламента, който да принуди Комисията да прегласува решението си по т.нар. BREF документ.
Затова каним десни и леви лидери да доведат своите евродепутати от двете основни политически партии, които да активират такъв вот, обясни Пламен Димитров. Тази среща трябва да се случи изключително бързо, тъй като страната ни има само 20-ина дни, в които да реагира. 
Индустрията се обединява срещу еврорестрикциите за енергетиката. Това стана ясно след работна среща на Индустриалните федерации на КТ Подкрепа и КНСБ – членове на Европейската федерация на индустриалните работници – IndustriAll European Trade Union, информираха още от КНСБ.
Федерациите СФ Металици, ФНС Миньори, ФНСО Лека промишленост, НСФ Метал - Електро, НФТ Химия и индустрия при КНСБ и НФ Металургия, Синдикална миньорска федерация, Синдикална федерация на машиностроителите и металоработниците, НФ Химия, Федерация Лека промишленост и Федерация Атомна енергетика при КТ Подкрепа, се обявяват категорично против рестриктивните мерки, породени от решението на Европейската комисия за емисиите от големите горивни инсталации, което пряко засяга българската индустрия.
На срещата синдикалните организации обявиха, че са готови на общи действия, за да защитят българската енергетика, допълват от Синдиката.

Източник:topnovini.bg

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |