Събития В Стара Загора България триумфира на Балканиадата за юноши по волейбол

В Стара Загора България триумфира на Балканиадата за юноши по волейбол

Сряда, 28 юни 2017 г., 16:10
Размер на буквите

Балканидата волейбол награждаванеИстински подарък за Европейския град на спорта 2017 поднесоха снощи в Стара Загора националите ни, които спечелиха титлата на Балканиадата по волейбол за юноши до 17 години. Водени от треньора Драган Иванов те победиха Сърбия с 3:1 (25:27, 25:17, 25:18, 25:14), и вдигнаха купата в Общинската спортна зала Стара Загора. Така волейболистите ни завършиха генералната репетиция преди Европейското първенство 2017 в Турция (3-11 юли) и дадоха заявка и надежди за медали. Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова поднесе поздравления на победителите и пожелание за успешно представяне на европейския турнир.

Първият гейм премина изключително равностойно, като двата тима на няколко пъти сменяха водачеството. Напрежението в българския тим обаче, доведе до няколко наивни грешки и съперникът дръпна с 21:18. Сърбите пропуснаха първия си геймбол при 24:22, а след това нашите направиха успешен блок и изравниха за 24:24. Гостите все пак надделяха в решителния момент и затвориха частта с 27:25.
При пасив от 1:4 треньорът Драго Иванов поиска таймаут в началото на втория гейм и още до първото прекъсване „лъвчетата“ обърнаха до 8:6. Те продължиха да доминират и авансът им до втората пауза стигна 7 точки - 16:9, а след това логично и заслужено се стигна до равенство в геймовете 1:1 след 25:17 за България.
Възползвайки се от психологическото си предимство, младите ни волейболисти започнаха силно и третия гейм. Те поведоха с 8:4, а по-късно и с 14:7, но необясним срив в редиците ни доведе до равенство 16:16. За радост на феновете в Стара Загора драматичните мигове в гейма свършиха дотук и българският отбор спечели частта с 25:18.
С оглед на развитието на мача и категоричното българско надмощие, четвъртият гейм се превърна в очакван завършек на двубоя, а с това и на целия шампионат. Националите ни спечелиха с разлика, като оставиха съперника на 14 точки. С това България завърши с победа с 3:1 гейма и триумфира с балканска титла, а Сърбия остана със сребърните отличия.
Крайно класиране на Балканиадата 2017 за юноши до 17 години

1. България

2. Сърбия

3. Турция

4. Босна и Херцеговина

5. Румъния

6 .Молдова

7. Черна гора

8. Македония

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |