Събития Проверяват пазари и борси за плодове и зеленчуци в Старозагорско

Проверяват пазари и борси за плодове и зеленчуци в Старозагорско

Понеделник, 26 юни 2017 г., 15:20
Размер на буквите
НАПЗа два месеца (април и май), инспекторите от НАП Стара Загора извършиха 96 проверки на пазари и борси за продажба на плодове и зеленчуци. В 27 от тях са констатирани нарушения на данъчното и осигурително законодателство, съобщиха от Агенцията.
В Стара Загора са проверени 52 обекта. Издадени са 12 акта за нарушения. В 4 от посетените търговски обекта е липсвал касов аппарат. В други 3 е установена разлика между касовата наличност и маркирания оборот на фискалното устройство, а в един на инспекторите не е издадена касова бележка. Още четири търговеца не са отговаряли на условията на Наредба Н-18. В момента се проверява и дали търговците спазват осигурителното законодателство.
На борсата в с.Плодовитово, само за месец, са извършени 44 проверки и са съставени 15 акта. Девет търговци на плодове и зеленчици не са имали фискално устройство, останалите или не са издали касова бележка при направени покупки, или е констатирана разлика в касовата им наличност.
Оперативните проверки през летния сезон са част от програмата на Агенцията за приходите за третиране на рискови браншове. Наблюденията и проверките включват: магазини за хранителни стоки, ресторанти, басейни и места за увеселение. Инспекторите осъществяват не само физически контрол и присъствие в рискови обекти, но и мониторинг на оборотите им през системата за дистанционна връзка на фискалните устройства с НАП.
Основната ни цел е превенция на фиска от данъчни и осигурителни измами, а не санкцииониране. В този смисъл съветваме гражданите да изискват касова бележка при всяка своя покупка на стока или услуга, коментират от Приходната агенция.
В случай, че не им бъде издадена такава могат да сигнализират на телефон: 0700 18 700, на цената на градски разговор, или в писмен вид по пощата до офис НАП Стара Загора, ул.”Кенали” 1.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |