Събития Внедриха нова пробовземаща система в Мини Марица-изток

Внедриха нова пробовземаща система в Мини Марица-изток

Понеделник, 26 юни 2017 г., 09:08
Размер на буквите
проби системаВ Мини Марица-изток влезе в експлоатация нова пробовземаща система за вземане на проби от две гумено-транспортни ленти за транспортиране на лигнитни въглища по направление ТЕЦ Марица-Изток-2, информираха от въгледобивното дружество.
През месец юни са проведени успешни 72-часови проби под товар в Рудник Трояново-1. Изпълнители на обекта са фирма Актемиум БЕА Балкан ЕООД в обединение с Енергоремонт Холдинг АД.
При новата система отделните възли и агрегати са вече модулно лесно разглобяеми, транспортируеми и лесно се монтират на ново място, следвайки изместването на претоварните пунктове.
Вземането на проби се осъществява едновременно от два лентови транспортьора. Основното технологично оборудване се състои от чукови пробовземачи, система от затворени лентови транспортьори, управлявани чрез честотни преобразуватели, кофъчни ъглови елеватори, както и чукови делители.
Мощността на потока варира в диапазон от 400 до 5400 т/ч, а теглото на крайната проба, която попада в събирателния контейнер е от 27 до 95 кг. Контейнерът е снабден с влаго- и топлоизолация за запазване на показателите на събраните проби и е разположен върху подова везна, която е в директна комуникация чрез онлайн връзка с управляващия компютър на системата, позволяващо контрол на количеството на всяка точкова проба.
С внедряването в експлоатация на новата пробовземаща система и трите рудника на Мини Марица-изток ЕАД изпълняват изискванията на стандарта БДС- ISO 13909-2 при подаване на въглища към топлоелектрическите централи.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |