Събития 18 984 са гласували за запазване на парк Бедечка в Стара Загора

18 984 са гласували за запазване на парк Бедечка в Стара Загора

Понеделник, 19 юни 2017 г., 15:37
Размер на буквите
1bedechka refОбщинската избирателна комисия обяви окончателните резултати от провелия се вчера в община Стара Загора референдум за бъдещето на местността „Бедечка“.  С отговор „ДА“ за запазване на парка са гласували 18 984, отговор „НЕ“ са отбeлязали 3 130 души, а 123 бюлетини са невалидни.
Броят на гражданите с избирателни права на територията на Община Стара Загора е 143 839, а гласувалите според подписите в избирателния списък и намерените в кутията за гласуване пликове е 22 240, което е 15, 46 % на сто от гражданите с избирателни права в Община Стара Загора. Гласувалите в местния референдум са по-малко от 40 на сто от гражданите с избирателни права в Община Стара Загора, поради което резултатите от референдума не се зачитат, съобщават от избирателната комисия.
Въпросът, на който трябваше да отговорят старозагроци бе: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Иван Вазов“, от север – алеята към предприятие Труд и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора“.
За да бъде валиден референдумът трябваше да са гласували 40 на сто от тях, а за да бъде с резултат „да“ или „не“, трябва повече от половината от тях да са в подкрепа на някоя от опциите.
Кметът Живко Тодоров все пак неколкократно заяви, че каквато и да е активността ще се съобрази с резултатите. Очаква се до дни да стане ясно какво ще предприеме общинското ръководство за решаване на казуса „Бедечка“. 
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |