Събития Нов директор ще ръководи ЕЙ И ЕС България

Нов директор ще ръководи ЕЙ И ЕС България

Петък, 09 юни 2017 г., 09:37
Размер на буквите
Иван ЦанковИван Цанков е новият изпълнителен директор на ЕЙ И ЕС България. От 1 юни 2017 година той пое този пост от Оливие Маркет, съобщиха от енергийната компания.
Иван Цанков се присъедини към екипа на ЕЙ И ЕС България през 2006 г. През 2007 г. пое поста на главен финансов директор, а през 2013 г. зае позицията Търговски директор на компанията. Той има солиден финансов и лидерски опит, натрупан в Петрол АД, както и във водещите консултантски компании Arthur Andersen и Deloitte.
Иван Цанков е завършил Счетоводство в УНСС, специализирал е в Darden School of Business, Университет Вирджиния, САЩ. Пълноправен член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания (ACCA).
ЕЙ И ЕС непрекъснато се стреми да подобрява ефективността на организацията си и да реализира синергии, за да подобри конкурентната си позиция на пазара. Понастоящем компанията осъществява сливането на своите стратегически бизнес звена Европа и Азия в комбинираното бизнес звено EurAsia.
Досегашният изпълнителен директор Оливие Маркет приема предизвикателството на ръководител Бизнес развитие на новосъздаденото бизнес звено EurAsia. Заедно с новите си ангажименти, той ще продължи да изпълнява длъжността президент на ЕЙ И ЕС България.
Преди да се присъедини към ЕЙ И ЕС България през 2015 г., Оливие Маркет е заемал длъжността вицепрезидент Бизнес развитие на AES Доминиканска република, мениджър Бизнес развитие на AES в САЩ, директор Бизнес развитие на AES Сингапур и вицепрезидент Бизнес развитие на AES Бразилия. Кариерата му в енергийния сектор започва през 1995 г. с френската компания Electricité de France, където работи 9 години преди да се присъедини към AES.
ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ ЕЙ И ЕС Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – Свети Никола край Каварна.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |