Събития Премиера на съвременна американска опера на 9 и 12 юни

Премиера на съвременна американска опера на 9 и 12 юни

Петък, 09 юни 2017 г., 07:19
Размер на буквите
Tender Land June 9Премиерните спектакли на операта Благодатна земя от Ал.Копланд са на 9 юни от 19 часа и на 12 юни от 19 часа в Операта. Продукцията е в рамките на 18-та Лятна международна академия Варна интернешънъл.
Благодатна земя The Tender Land е опера на композитора Аарон Копланд и либретиста Хорас Еверет /псевдоним на Ерик Джонс/.
В постановката се разказва за семейството фермери в Средния Запад на САЩ. Копланд е бил вдъхновен да напише тази опера, гледайки черно-белите снимки на Уокър Еванс от Голямата депресия и прочитайки романа на Джеймс Ейджи – Нека сега да се молим, известни мъже. Копланд пише операта между 1952 г. и 1954 за Оперната работилница на Телевизия NBC, с намерение да я представят на телевизионния екран. Но продуцентите отхвърлят операта. Премиерата е на 1 април 1954 г. в Ню Йорк Опера.
Режисьор на спектакъла на сцената на Опера Стара Загора е Рейчъл Харис /САЩ/, асистент-режисьор е Денис Иванов, диригент е Диан Чобанов, сценографията е на Тодор Демеров, а адаптацията на костюмите е на Теодора Джамбазова. Диригенти на хора са Младен Станев и Кристофър Томас /САЩ/, концертмайстор – Паулина Захариева. В ролите ще видите солисти на 18-тата Лятна музикална академия Варна интернешънъл – Елизабет Боаз, Дейл Морхаус, Кристин Къминс, Ира Стечер, Бейли Крейс.
XVIII-та лятна музикална академия с майсторски класове за оперни изпълнители и диригенти отвори врати в края на май и дава старт в продължение на месец на поредица от прояви, които се осъществяват в сътрудничество с екипа на Държавната опера на Стара Загора. Участниците в оперната академия подготвят премиерното за България изпълнение на операта Благодатна земя /The Tender Land/ на Аарон Копланд, един от най-ярките американски композитори, изпълнители и педагози на ХХ век, както и великолепната опера на Моцарт Дон Жуан - своеобразен връх в неговото оперно творчество. Предстоят общо 12 прояви в рамките на академията - 4 спектакъла на операта на Моцарт Дон Жуан и 2 спектакъла на операта от Копланд Благодатна земя, галаконцерт с откъси от френски опери, матинета на млади таланти в певческото изкуство на САЩ, два концерта, в програмата на които ще бъде включен Реквием на Моцарт, солов рецитал.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |