Събития МЕТРО – Стара Загора представи официално новите си отдели Плодове и зеленчуци и Месо

МЕТРО – Стара Загора представи официално новите си отдели Плодове и зеленчуци и Месо

Четвъртък, 08 юни 2017 г., 07:57
Размер на буквите
1metro 5 resizedНа 7 юни МЕТРО – Стара Загора направи официално представяне на обновените си отдели Плодове и зеленчуци и Месо. Събитието даде старт на проект, който носи името Отгледано с грижа в България, и цели да изгради тесни връзки на партньорство между най-голямата верига за търговия на едро МЕТРО и местните земеделски производители.
На откриването присъстваха Красимира Чахова – заместник-кмет на Стара Загора, Олег Стоилов – председател на Търговско-промишлена палата – Стара Загора, проф. Иван Въшин – ректор на Тракийския университет, доц. Теодора Ангелова – директор на Земеделски институт – Стара Загора, управители на фирми, хотелиери, ресторантьори, много граждани и гости на Стара Загора. Желанието на МЕТРО е да се даде шанс на българските фермери и земеделски производители. Да работят в България, да произвеждат продукцията си на нашата земя, с нашите семена, казва Мирослав Стоянов, управител на магазин Метро – Стара Загора. Говеждото, агнешкото и пилешкото месо по нашите витрини е от животни, отгледани в България.
Свинското месо е от породата Източнобалканска свиня, която има древен произход и е разпространенa в Странджа и Източна Стара планина. Един от земеделските производители, с които МЕТРО – Стара Загора си партнира успешно  от началото на годината, е Таня Благова. Тя обработва 3 декара оранжерии в село Жълти бряг. Отглежда бял пипер и типичната българска червена капия. Трудностите на пазара са такива, че произвеждаме стока, но няма къде да я продаваме. Избрах да работя с МЕТРО, защото ни предлага конкурентни условия и цени, които са много по-добри за нас., заявява Таня. На МЕТРО се довериха още Георги Благов, Господин Колев, както и Игнат Димитров от село Преславен, който обработва 8 декара насаждения – моркови, репички, домати, червено зеле и картофи.
МЕТРО залага в асортимента си за 2017 година 150 местни сорта български плодове и зеленчуци. Над 12 000 тона е очакваното минимално количество плодове и зеленчуци, което ще бъде доставяно до магазините им в страната за една година.

 

публикувано в http://www.zarata.org, оригинална статия тук

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |