Събития Емоционален концерт с музиката на Аржентина в Операта

Емоционален концерт с музиката на Аржентина в Операта

Понеделник, 05 юни 2017 г., 15:47
Размер на буквите
DSC07262Поради големият зрителски интерес на 8 юни от 19 часа в Джобна сцена на Операта /вход от запад на сградата/ ще бъде повторно представен концертът-спектакъл BIENVENIDO ARGENTINA. За всички зрители предстои една вълнуваща среща с аржентинската музика и познатото и непознато творчество на майстора-обновител на аржентинското танго Астор Пиацола.
Ще се насладите на песните на Карлос Гуаставиньо, Четири годишни времена на Астор Пиацола и негови песни, изпълнени от Линка Стоянова-сопран, Инструментално трио в състав -Димитър Косев- пиано, Ангел Василев-цигулка, Денислав Джелепов-виолончело и солисти на балета на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на спектакъла-концерт е Славчо Николов, който ще включи и интересна мултимедия, сред която и кадри от филма Хенри V, в която звучи емблематичното за Пиацола танго Облевион. В програмата ще бъде изпълнена и Ave Maria на Астор Пиацола.
Сопраното Линка Стоянова, солист на Варненска опера, е любимка на публиката. Тя е ученичка на проф. Маргарита Лилова. Изкуството й е получило висока оценка на сцените в Германия, Австрия, Италия, Франция. В репертоара си има най-блестящите солови партии като Тоска и Мими от Бохеми, Чо-Чо Сан от Мадам Бътерфлай, Елизабет от Дон Карлос. Талантът и вокалната техника на Линка Стоянова й позволяват с лекота да изпълнява произведения както от оперния, така и от кантатно-ораториалния репертоар.
Астор Пиацола е известен с това, че е наричан баща и създател на Танго Нуево - нов и революционен стил, в който джаз ритми и класическата музика се смесват с тангото. В началото Танго Нуево е било отхвърлено в родината си - Аржентина, но в крайна сметка е оценено и признато в цял свят.Започва да учи да свири на бандонеон от 8-годишен, става един от най-вдъхновените изпълнители на този инструмент. През 1939 г. влиза в състава на оркестъра на Анибал Троило - сред най-славните танго оркестри за всички времена.С творбата си Буенос Айрес от 1953 г. революционно съчетава бандонеона със симфоничен оркестър. Неговата собствена формация, Октет Буенос Айрес, през 1955 г. слага началото на новата ера в тангото.
Тангото, което разтърсва, обсебва и превръща всичко в един единствен упойващ ритъм. Вихър от любов и страст, самият връх на живота! Духът и енергията на аржентинското танго, заложени в магнетичната музика на Астор Пиацола в една незабравима вечер с името BIENVENIDO ARGENTINA.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |