Събития Гинка Станчева със звезда и своя липа в Алеята на славата в Стара Загора

Гинка Станчева със звезда и своя липа в Алеята на славата в Стара Загора

Понеделник, 05 юни 2017 г., 13:10
Размер на буквите
Гинка СтанчеваГолямата българска актриса Гинка Станчева засади своя липова фиданка в Алеята на Международния фестивал за европейско кино Златната липа, който се провежда в Стара Загора. До 7 юни напълно безплатно в залите на оперния театър и Регионалната библиотека Захарий Княжески ще бъдат показани общо 42 филма, произведени в 17 европейски страни през 2016 година. Девет от тях ще се състезават в конкурсната програма на фестивала.
Трагичният инцидент в Лондон не остави равнодушна гранддамата на българското кино и предизвика искрени сълзи в очите ѝ. Господи, до кога с тези трагични вести? Колко души още трябва да загинат, за да разберат световните политици, че трябва да се обединят срещу злото , наречено тероризъм? Това беше някога най-спокойният град, разхождала съм се до 3 след полунощ сама из улиците!, изплака пред журналисти актрисата.
В нощта на откриването в залата на старозагорската опера Гинка Станчева получи почетния плакет Златната липа за цялостния си принос в родната филмография. Край сградата на оперния театър тя засади своя липичка в Алеята на славата, до която има звезда с нейното име.
По думите на директора на фестивала Магдалена Ралчева, терористичният акт в Лондон оказал силно въздействие върху члена на международното жури, младият английски режисьор Даниел Фитзсимънс, който прекарал нощта ровейки в интернет за подробности за трагедията. Неговата последна лента Местни жители ще бъде показана в извънконкурсната програма на 7 юни.
В конкурсната програма от петото издание на фестивала Златната липа, което стартира с изискана церемония в съботната вечер са включени 9 ленти от Грузия, Дания, Естония, Русия , Сърбия, Полша, Чехия , Германия и родният Слава на Кристина Грозева и Петър Вълчанов.
В журито с председател Владимир Пенев участват актьори и режисьори от Русия, Грузия , Англия и родената в Чехия, но работеща в Австрия монтажистка Зузана Валтер.
При откриването на феста Владимир Пенев изрази огромната си благодарност към организаторите и най-вече към Община Стара Загора, че дават възможност на старозагорци и гостите на града да се запознаят с най-добрите образци на новото европейско кино.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |