Събития Лятна школа по информатика и облачни технологии в Оряховица организира фондация Миню Балкански

Лятна школа по информатика и облачни технологии в Оряховица организира фондация Миню Балкански

Петък, 02 юни 2017 г., 12:01
Размер на буквите
1школа МБОт 28 август до 2 септември 2017 г. в базата на фондация Миню Балкански в старозагорското село Оряховица, ще се проведе Лятна школа по информатика и облачни технологии за деца от пети до девети клас, съобщиха от Фондация Миню Балкански.
Школата, организирана от софтуерни инженери от водеща ИТ компания и Фондацията, ще включва практически занятия по програмиране, облачни технологии и интернет на нещата (Internet of Things).
Целта на инициативата е да запознае ученици, с интерес в сферата на компютърните технологии, с основни понятия в програмирането, облачните технологии и интернет на нещата (Internet of Things). 
Изключително много ме радва фактът, че с всяка изминала година инициативата става все по-популярна и посещавана. Отзивите от ученици и родители са изключително позитивни, което ни мотивира да продължим да работим все така усилено, за да помогнем на младите таланти с интерес в сферата информационните технологии да развият необходимите умения и знания в по-ранна възраст. Вярвам, че тази година интересът към лятната школа ще бъде още по-голям, споделя професор Минко Балкански, основател на фондация Миню Балкански.
Кандидастването за школата продължава до 30 юни 2017 г. Таксата за участие е в размер на 250 лв., като компания VMware България ще предостави 10 стипендии за най-мотивираните кандидатури.
Във VMware България амбицирани да създадем възможности за по-качествено образование за младите таланти с интерес в сферата на компютърните науки. Лятна школа по информатика и облачни технологии е инициатива, с която целим да събудим интереса на учениците към информационните технологии и да им помогнем да развият умения и знания, които в бъдеще ще ги превърнат във висококвалифицирани и силно конкурентноспособни кадри на световно ниво, обясни Диана Стефанова, управляващ директор на VMware България.
Участниците в школата ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и педагози на Фондацията. Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат виртуален компютър в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и още много полезни неща от света на облачните компютърни технологии.
Тази година инициативата ще бъде подкрепена от фондация Подарете книга, която ще съдейства за популяризиране на Лятна школа по информатика и облачни технологии сред ученици и младежи.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |