Събития Второ основно училище Петко Рачов Славейков е едно от 185-тте училища, които Министерството на образованието и науката предлага да получат статут на иновативни.

Второ основно училище Петко Рачов Славейков е едно от 185-тте училища, които Министерството на образованието и науката предлага да получат статут на иновативни.

Четвъртък, 01 юни 2017 г., 17:47
Размер на буквите
60 годими 2ро ОУВторо основно училище Петко Рачов Славейков е едно от 185-тте училища, които Министерството на образованието и науката (МОН) предлага да получат статут на иновативни. Те ще бъдат включени в списъка на иновативните училища в България след одобрение от Министерския съвет. В списъка са общо 5 училища от Старозагорска област, от които 3 училища от Стара Загора – Основно училище Кирил Христов, Начално училище Димитър Благоев, Частно основно училище Елин Пелин и едно училище от гр.Гълъбово – Средно училище Васил Левски.
В МОН са постъпили 207 проекта на 202 училища до 31 януари. До края на май те са били разгледани от Комисия за иновативните училища, в която са участвали психолози, социолози, педагогически специалисти, представители на научната област, личности с доказан опит при създаване и приложение на иновации в областта на образованието, науката и технологиите, уточняват от пресцентъра на министерството на образованието.
От одобрените 185 учебни заведения 9 са начални училища, 73 са основни, 51 - средни, 30 са профилирани гимназии, 21 - професионални гимназии и един колеж. 22 от училищата в списъка са държавни, 130 са общински, а другите 33 - частни. Те са заявили, че ще постигнат подобряване на качеството на образованието чрез различни иновации. 46 от училищата ще разработят и въведат иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението. Други 51 ще организират по нов или усъвършенстван начин управлението, обучението и образователната си среда. 88 училища ще използват нови методи на преподаване, а останалите 14 ще разработят по нов начин учебното съдържание, учебните програми и учебните си планове.

 

1програма 2ро оу

 

Описаните иновативни процеси в проектите ще бъдат с продължителност до 4 години и ще обхващат всички или част от участниците в образователния процес в училището. За всяка учебна година са описани етапите на напредък и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.
Проектът на решение и списъкът на иновативните училища в Република България са публикувани на страницата на МОН в раздел "Проекти на документи" http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=2710
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |