Събития Анализ на градската среда 06 - 13 юни 2017 г.- Централен градски пазар, Стара Загора

Анализ на градската среда 06 - 13 юни 2017 г.- Централен градски пазар, Стара Загора

Петък, 02 юни 2017 г., 07:32
Размер на буквите
1рег фонд гр разОктриване на 06 юни от 18.00 с участието на създателите на изложбата, местни архитекти и представители на Общината.
Пътуваща изложба с резултати от Действие в панелните квартали, последното издание на фестивала за съвременна архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK, проведено в пловдивският панелен квартал Тракия. Откриването включва презентация на изложбата, дебат и прожекция на филма Познавате ли архитекта?.
Изложбата показва примери и представя ползите от широкообхватен анализ на градската среда и въвличането в този процес на максимално много от участниците в нея. Изложбата включва:  
  • прожекция на документален филм Познавате ли архитекта?,
  • прожекция на интерактивна онлайн карта, 
  • описание на намесата в квартал Тракия,
  • описание на проучването на квартал Тракия 
  • книгата Алманах на панелна Тракия.
Изложбата се реализира с подкрепата на Регионален фонд за градско развитие - фонд мениджър по инициатива JESSICA за градовете Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен. JESSICA - Съвместна европейска подкрепа за устойчиви инвестиции в градски зони е пилотен инструмент за финансов инженеринг, разработен от ЕК, ЕИБ и Правителството на Република България. На страната ни е предоставена възможност част от средствата по Оперативна програма Регионално развитие 2007 - 2013 да бъдат насочени под формата на заеми с преференциални условия към градски проекти със значим социален ефект, които да подпомогнат повишаване качеството на живот в градовете и благополучието на техните жители.
Регионалният фонд е създаден през 2011 г. и в рамките на първия си инвестиционен цикъл е финансирал 20 градски проекта в сферата на градската мобилност, културата, публичната инфраструктура, спорта и индустриалните зони. Инвестиционният хоризонт на Фонда продължава до 2025г. като средствата, погасявани от вече финансираните проекти могат да се инвестират в нови проекти, съответстващи на целите по Оперативна ос 1 на ОПРР 2007 - 2014г. Изложбата се организира по случай 75 годишнината на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.
През вече далечната 1942-а е дадено началото на Държавната политехника, от която с времето и с все по-голямата специализация на висшето образование произлиза и УАСГ. 75-годишният юбилей на университета е добър повод за поглед напред към нови методи за взаимодействие на институцията със своите възпитаници, с бизнеса, с града. Изложбата Анализ на градската среда е такъв тип взаимодействие, в което университетът подпомага популяризацията на съвременни методи за работа в градска среда.

Екип: куратор и координатор: Любо Георгиев

участници: Нина Толева-Новак, Лина Кривошиева, Меган Луенбърг,

Сдружение |Не|Формално организатор: Регионален фонд за градско развитие АД

за повече информация: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |