Събития Представяне на Сиси-душата на императрицата в дом Витгенщайн - Виена

Представяне на Сиси-душата на императрицата в дом Витгенщайн - Виена

Четвъртък, 01 юни 2017 г., 15:40
Размер на буквите
музичкоНа 30 май от 19.30 часа /австрийско време/ в Българския културен институт Дом Витгенщайн във Виена бе официално представен българо-австрийския проект Сиси – душата на императрицата. Световната премиера на неоромантичната опера Сиси – душата на императрицата по музика и текст на съвременния австрийски композитор Роланд Баумгартнер ще се състои на 27 ноември 2017 година от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера и с това събитие ще бъде официално открито 48-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора.
Композиторът Роланд Баумгартнер, продуцентът на спектакъла Андреан Холендер, директорът на Старозагорската опера и режисьор на постановката Огнян Драганов представиха в Дом Витгенщайн непознатото произведение и информираха за своите творчески намерения.
На срещата присъстваха и представители на Министерството на културата на Република Австрия, партньори, спонсори, приятели и ценители. По време на представянето бяха изпълнени фрагменти от операта „Сиси – душата на императрицата“ с участието на оперните певци Емилия Джурова, Николай Моцов и Руси Ников. На рояла акомпанира диригентът-постановчик на спектакъла Андрия Павлич.
Представления в чест на първи юни в операта на специална цена
Четири спектакъла на две от своите представления за най-малките си зрители и почитатели ще представят артистите на Държавна опера-Стара Загора на 1 юни – Международен ден на детето на открита сцена в южната част на мраморната площадка. Родителите могат да доведат малчуганите на представленията, като билетът в празничния ден ще бъде на специална цена от 5 лв. за родител с дете.
От 9.30 и 11,30 часа са спектаклите на операта за бебоци ДО РЕ МИ в пелени , а от 10,30 и 12,30 ч. – на Музичко – музикална приказка за мечето, което обича да пее и танцува и с децата да лудува. В представленията участват солистите Нели Нечева,Нина Димитрова, Теодор Петков, Никола Марулев, още Трио Реверанс, а на пианото е Светлана Денева .
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |