Събития Представители на бизнеса с етерични масла от цял свят гостуват в Казанлък

Представители на бизнеса с етерични масла от цял свят гостуват в Казанлък

Четвъртък, 01 юни 2017 г., 15:30
Размер на буквите
Kazanlyk roziДелегация от IFEAT - Международна федерация на производители и търговци на етерични масла и аромати. Гостува в Казанлък, съобщиха от Общината.
Тя включва 45 гости от 21 държави, специалисти в бранша- от Европа, САЩ, Канада, Индия, Бразилия, Китай, Корея, Египет, Нова Зеландия, Сингапур, Филипините, Южна Африка... Повечето са собственици на фабрики за производство на етерични масла, аромотерапия и парфюмерия, търговци на козметика, нутриционисти. Някои от тях са четвърто и дори пето поколение в този бизнес.
Казанлък е малък, в сравнение с местата, от които идвате, но ние имаме своите приятели, побратимени градове в някои от Вашите страни, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова на среща с тях. Съхранили сме най-хубавото тук, богатството на нашата природа и красотата на маслодайната роза, която сме издигнали в култ, обясни Стоянова.
Казанлък е една от петте локации, предвидени в шестдневната опознавателна програма на делегацията, наред с Пловдив и близкото село Зелениково, селата Търничене и Ясеново, град Павел Баня и град Гурково.
Чуждестранните гости разгледаха с интерес експозициите в новия Музей на розата, уникален по рода си. Те споделиха, че са силно впечатлени от гостоприемството навсякъде и от широко отворените врати на посетените дестилерии. Представителите на бизнеса с етерични масла по света оценяват световното лидерство на България в производството на етерични масла и първенството на розовото и лавандуловото като качество. Отчитат развитието на браншовите отрасли у нас и имат идеи за задълбочаване на контактите, на културния и търговски обмен.
Тази година IFEAT отбелязва 40 години от своето създаване. През 1977 година в японския град Киото идеята за сформиране на международна организация, която да представлява всички сектори и производства, свързани с етеричните масла среща значителен интерес и одобрение от страна на мнозинството делегати по време на Конгреса по етерични масла. Към момента в организацията членуват над 550 компании от повече от 55 страни от цял свят.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |