Събития Нови предизвикателства ще има на Детските олимпийски игри в Стара Загора

Нови предизвикателства ще има на Детските олимпийски игри в Стара Загора

Четвъртък, 25 май 2017 г., 15:52
Размер на буквите
олимпиадаЗа шести пореден път в Стара Загора ще се проведат детски спортни игри Старозагорски олимпийски надежди, съобщи днес на пресконференция зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова. По думите й спортната проява все повече се разраства и се радва на голям интерес от деца и родители. Чахова благодари на инициаторите от Граждански клуб ЛИПА за ентусиазма и последователността при организиране на игрите. Тази година състезанията ще са по 15 вида спорт, а участие са заявили 23 клуба от община Стара Загора.
Досегашните издания показаха, че са полезни и важни за Стара Загора, а сегашното е особено важно, като се има предвид че тази година Стара Загора е европейски град на спорта, каза Олег Стоилов, председател на Граждански клуб ЛИПА. Според него всяка година има нещо ново, все по-топла е връзката с клубовете и все по-добра организацията.
Ще бъдат наградени по трима най-изявени състезатели от всички спортове, посочени от клубовете, както и по един треньор, който ще получи плакет за принос към развитието на детския спорт в Стара Загора.За пръв път се отличават и треньори,, защото те са хората, които привличат децата към спорта, сподели Емилия Драгиева от спортен клуб по лека атлетика Берое и член на Граждански клуб ЛИПА. Тя призова всички старозагорци да дойдат на празника.
Състезанията ще бъдат открити в 11.00 часа на 27 май в общинската спортна зала Иван Вазов. Плувците ще мерят сили в обновения общински басейн, а за лекоатлетите е организиран крос за деца и родители на езерото Загорка.
Организационен комитет от олимпийски, световни и европейски шампиони, и медалисти от различни видове спорт, допринесли за спортната слава на България и Стара Загора, под председателството на змс Александър Томов и Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, в партньорство с Община Стара Загора организират игрите.
Очаква се в тях да вземат участие над 600 деца. Събитието е посветено на Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста и в чест на мс Димитър Чифудов, първия старозагорски олимпиец.
Всички участници ще получат грамоти и ранички с подаръци, а победителите ще бъдат отличени с купи и медали.
Тази година ще има и шест специални награди за най-добри постижения в отделни спортове. Ще бъдат отличени две спортни семейства.
На игрите ще присъстват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и други официални лица. Сред поканените са председателят на БОК Стефка Костадинова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |