Събития Ротари клубовете в Стара Загора организират на 26 май от 19 часа в Операта Гала концерт

Ротари клубовете в Стара Загора организират на 26 май от 19 часа в Операта Гала концерт

Вторник, 23 май 2017 г., 14:02
Размер на буквите

1darjavna opera szДвата Ротари клуба в Стара Загора организират на 26 май от 19 часа в Операта Гала концерт, посветен на 100-годишнината от създаването на Фондацията на Ротари. Концертът е подарък за старозагорци, които могат да присъстват с безплатни талони, получени от касите на Държавна опера Стара Загора.

Във фоайето на Операта посетителите ще могат да се запознаят с фото експозицията Ротари в България 1933 – 1941 година.   Фондацията на Ротари съществува от 1917 година. Проектите, финансирани от Фондацията носят трайно подобрение на нуждаещите се общности. Фондацията дава над 65 милиона долара годишно в помощ на хуманитарни и образователни програми.

В първата част на концерта на 26 май зрителите ще видят валс от най-новата постановка на операта – балета Лебедово езеро от П.И.Чайковски. Втората част ще е под диригентството на Теодосио Бевилакуа от Италия, щатен диригент в Операта, който прави своя дебют пред старозагорската публика. В програмата ще чуете едни от най-известните и обичани увертюри, арии, дуети и хорове от опери – от Силата на съдбата, Ернани, Сицилиански вечерни, Дон Карлос от Джузепе Верди, от Севилският бръснар на Джоакино Росини, Палячи от Леонкавало и др. Концертът е с участието на любимите на публиката солисти на Старозагорска опера – Елена Баръмова, Деси Стефанова, Валери Турманов, Михаела Берова, Милко Михайлов. За първи път пред публика ще се представи мецосопраното Петя Петрова, която е най-новият солист на Операта.

 

Петя Петрова е родена в София. Завършва Музикалната академия в класа на доц. Иванка Нинова. Продължава да специализира при Александрина Милчева и Баясгалан Дашням. Дебютира на сцената на Софийска опера в ролята на Розина в операта "Севилският бръснар" от Росини. Носител е на първите награди на международните конкурси Борис Христов в София, Силвия Гести в Люксембург, Франсиско Виняс в Барселона, Таланти и майстори в Добрич. Тя е единственият досега победител на вечерта и финалист, представящ България на конкурса "Певец на света" в Кардиф. Продължава вокалното си развитие с певци като Рокуел Блейк, Монсерат Кабайе, Долора Зажик и Елизабет Норберг - Шулц. Солист е на театрите в Хамбург, Мюнхен и Берлин, Виена, Мадрид, Барселона, Севиля, Билбао, Коруня, Сантяго де Чили и Ковънт Гардън в Лондон. Пее под диригентството на Маурицио Бенини, Алберто Дзедда, Фридрих Хайдер, Бруно Кампанела, Фредерик Шаслен и др. Записва заедно с Едита Груберова, Курт Мол и Адриан Пиечонка интегрално издание на песните на Щраус за Найтингейл и операта "Странното недоразумение" от Росини за Наксос. Последните й ангажименти в България включват Пепеляшка, Хензел и Олга в Евгений Онегин от Чайковски в Софийска опера и записи за БНР.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |