Събития Ротарианци от Стара Загора дариха комплекти за лъчезащита за деца

Ротарианци от Стара Загора дариха комплекти за лъчезащита за деца

Петък, 19 май 2017 г., 12:54
Размер на буквите
1дарение ротарианци1Ротари клуб Стара Загора-Берое дари лъчезащитни средства за деца на отделението по образна диагностика в УМБАЛ Проф. Д-р Стоян Киркович. Проектът им Защити дете е на стойност 2050 лева и ще осигури лъчезащитата при провеждане на рентгенови и компютърно томографски изследвания на бебета и малки деца.
Отделението по образна диагностика в УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович обслужва спешно приемно отделение и 31 клиники и отделения на болницата. Подържа 24 часов режим на работа и за денонощие диагностицира направените над 100 рентгенови снимки и 30 томографски изследвания.
Работата му се затрудняваше от липсата на детски комплекти за защита, сподели на церемонията при дарението д-р Живко Желязков, зам.- директор на болницата. Той благодари за направеното дарение.
Дооборудването на отделението със защитни облекла и аксесоари за деца, които са специфични със своето ниво на защита и дизайн касае голяма социална група и ни дава още по-голяма увереност в нашата работа, каза завеждащият отделението д-р Митко Митев.
Д-р Гео Цировски, член на Ротари клуб Стара Загора- Берое, поздрави своите колеги и уточни, че направеното дарение е залог за здраво бъдещо поколение.
Ротарианци от двата клуба в Стара Загора организират гала концерт в Операта, посветен на 100-годишнината от създаването на Фондацията на Ротари. Той ще се състои на 26 май от 19.00 часа и е дарение за старозагорци, съобщи още Жоро Добрев, президент на Ротари клуб Стара Загора – Берое.
Ротарианци са закупили 595 билета, които ще бъдат раздавани безплатно във вид на талони, на желаещите да посетят концерта, в двете каси на Операта.
Във фоайето на операта посетителите ще могат да се запознаят с фото експозицията Ротари в България 1933 – 1941 година.   
Фондацията на Ротари започва съществуването си с призива за действие, изречен за първи път от Арч Клъмф на международния конгрес на Ротари през 1917 година, разказа Жоро Добрев.  Нейната мисия е да позволи на ротарианските членове да развият световното разбирателство добрата воля и мира, чрез подобрение на здравеопазването, подкрепа на образованието и намаляване на бедността.
Проектите, финансирани от Фондацията носят трайно подобрение на нуждаещите се общности. Фондацията дава над 65 милиона долара годишно в помощ на хуманитарни и образователни програми.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |