Събития Супергрупата ФОНДАЦИЯТА в Стара Загора на 24 май

Супергрупата ФОНДАЦИЯТА в Стара Загора на 24 май

Петък, 19 май 2017 г., 12:47
Размер на буквите

1фондацията 240517В празничния 24 май Супер групата Фондацията и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков ще представят съвместен концерт. Премиерата на този музикален проект се е състояла в началото на годината в гр.Русе

 Фондацията ще изпълнят любими песни на три поколения българи - Пак ще се прегърнем на ФСБ, Няма връщане назад на Б.Т.Р., Червило на Дони. В концерта легендарните музиканти редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера. Фондацията се оказа добър музикален проект, защото разчете добре носталгическите пристрастия на няколко поколения, коментират специалисти на музикалния живот у нас.

Фондацията е основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти.

Първият им концерт е на 30 април 2013 г. в Студио 5 на НДК. Съвсем скоро групата има участия на фестивали като Бургас и морето и Аполония. На 24 май 2013 г. свирят на годишните музикални награди на БГ Радио. През есента същата година Фондацията е на турне в САЩ и Канада. Групата посещава Лос Анжелис], Лас Вегас , Сиатъл , Сан Франциско , Ню Йорк , Чикаго и Детройт в САЩ и Торонто и Монреал в Канада. В края на 2013 г. участват на новогодишния концерт на площад Батенберг. На 2 април 2014 г. изнасят концерт в Зала 1 на НДК. През 2014 г. след поредица концерти в България, Фондацията отново заминават на турне в САЩ и Канада. Този път концертират в Отава , Монреал , Торонто , Калгари , Ванкувър , Сиатъл , Сан Франциско , Лос Анжелис , Лас Вегас , Далас , Чикаго , Хюстън , Маями , Тампа , Атланта , Вашингтон , Ню Йорк и Бостън. На 10 ноември, Фондацията изнасят концерт пред 15000 души, в зала Арена Армеец, в София.
През 2015 г. Фондацията правят концертно турне в Европа. Изнасят концерти в Париж, Брюксел , Люксембург , Лондон , Виена , Мюнхен , Цюрих , Милано , Амстердам , Франкфурт , Берлин , Мадрид и Хатива. Същата година, концертират и в Тел Авив. През месец февруари 2016 г. Фондацията, правят концертно турне в Австралия и Нова Зеландия, в градовете Мелбърн , Аделаида , Бризбейн , Сидни и Оукланд . На 4-ти април 2016 г. Фондацията изнасят концерт със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Паликаров в зала 1 на НДК , където представят албум с 14 песни и книга. През есента на 2016 г. правят национално турне в повечето от по-големите, български градове. През месеците ноември и декември 2016 г. концертират в Катар Дубай и в Москва. На 27-ми януари, изнасят първият рок-концерт, в историята на Кувейт.
Фондацията не може да бъде наречена група от музиканти. Техните песни и музика не са просто музикални изпълнения. Спокойно може да кажем, че това е разходка по пътя, на който са описани надеждите, преживяванията и мечтите на няколко поколения у нас.

Навремето ние се деляхме на ФСБ и Щурците. Днес тази формация ни събира.

Всеки техен концерт си заслужава, дори и да не сте от поколението, което трудно получи своята свобода.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |