Събития 218 фирми участват в юбилейното десето издание на Бата Агро 2017

218 фирми участват в юбилейното десето издание на Бата Агро 2017

Вторник, 16 май 2017 г., 15:24
Размер на буквите
бата агро Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов откри днес десетото издание на Международното специализирано селскостопанско изложение Бата Агро 2017 на летището в Стара Загора. В него тази година участват 218 фирми, които са разположени на изложбени площи от 35 000 кв. метра. От тях над 1000 кв. метра са за сектор Животновъдство, който за първи е акцент в изложението. Съпътстващата програма е с практическа насоченост към бенефициентите по европрограми в земеделието.
Церемонията започна с водосвет на старозагорския митрополит Киприан. В нея участваха още зам.-кметовете на Община Стара Загора Йордан Николов и Красимира Чахова, областният управител Гергана Микова, ректорът на Тракийския университет Стара Загора проф. Иван Въшин, посланикът на Република Чехия в България Душан Щраух, търговският аташе на Испанското посолство у нас Ева Поведано и др.
Над 80% от договорените проекти по първия прием на подмярка 4.1 Инвестиции в земеделски стопанства от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. са свързани със закупуването на земеделска техника, заяви министър Порожанов. По думите му, при втория прием по подмярката, който в момента се обработва, ситуацията е идентична.
Министърът допълни, че един от основните приоритети на ведомството е по-голямата стабилност в доходите на българските фермери, затова инвестирането в модерна селскостопанска техника е от голямо значение. До края на този програмен период фермерите разполагат с 5,4 милиарда евро за директни плащания. Отделно в периода 2014-2020 година за България са предвидени около 2,3 млрд евро за мерки по Програмата за развитие на селските райони. Министърът подчерта, че е много важна темата за бюджета в новия програмен период. Многогодишната финансова рамка, която се надявам да бъде подготвена до края на 2017 година, ще бъде без една водеща икономика-Великобритания. Това означава, че като цяло финансовите параметри и възможностите за разходи, ще бъдат намалени, заяви още Румен Порожанов.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |