Събития Търси се изпълнител на проекта за парк М. М. Кусев в Стара Загора

Търси се изпълнител на проекта за парк М. М. Кусев в Стара Загора

Вторник, 16 май 2017 г., 12:55
Размер на буквите
1парк АязмоОбщина Стара Загора обяви открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на проекта за обновление на парк М. М. Кусев (Аязмото). Строителните и монтажни работи ще бъдат извършени в рамките на проект Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора по Оперативна програма Региони в растеж 2014-2020.
Поръчката за обект Паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на парк Митрополит Методий Кусев включва възстановяване и реконструкция на входното пространство около фонтана „Жабките”, шадраваните и настилките по централната алея, малкото аязмо, детската площадка по западната алея, перголата с розите, Алековия кът, детската площадка под летния театър, пространството около параклиса и фонтана и игрищата с околното пространство.
Предвидено е изграждане на нови кътове за отдих и атракции - въжена градина до Залата на смеха, нова спортна площадка под ресторант Хижата, велопарк и тоалетни към съществуващите сгради. Ще бъдат открити поляни за пикник и заслони. Оформлението на Аязмото включва създаване на паркова мебел с уникален само за парка дизайн.
Паркът е разположен на площ от 3200 декара. Проектът има за цел постигане на ясна и хармонична визия между отделните пространства в него, отговарящи на най-високи естетически критерии, използване на естествени материали с голяма здравина и трайност. Изискване е стълбите да бъдат изработени с автентични материали – каменни цепени плочи, гранитни павета и бордюри. Пешеходните алеи трябва да са от асфалтобетон. Подобряването на пространствата включва обособяване на няколко категории зони - за тих отдих, социални контакти, детски площадки, спорт и атракции, както и реконструкция на всички водни площи. Предвидено е и възстановяване и обогатяване на дендрологичния състав в парка.

Прогнозната обща стойност на проекта е 5 899 816 лв. без ДДС.

Крайният срок за получаване на оферти е до 17:30 ч. на 09.06.2017 г. Те ще бъдат отворени на 12.06.2017 г. в 11:00 ч. в сградата на общинска администрация Стара Загора.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |