Събития Мюзикълът за деца Шегобишко на Острова на чудесата – премиера на 10 май

Мюзикълът за деца Шегобишко на Острова на чудесата – премиера на 10 май

Петък, 05 май 2017 г., 15:33
Размер на буквите
1DSC00895На ­10 май /сряда/ от 19 часа на сцената на Старозагорската опера ще се състои премиерата на мюзикъла за деца Шегобишко на Острова на чудесата - спектакъл на Детско-юношеската студия за опера и балет /ДЮСОБ/ Маргаритки и Държавна опера-Стара Загора. Спектакълът се реализира със съдействието на Софийската опера и балет. Музиката на „Шегобишко на Острова на чудесата“ е на проф. Георги Костов , а либретото е на Йордан Милев. Това е вторият самостоятелен проект на малките артисти, след успешната премиера на мюзикъла за деца Едно лято в едно блато – заглавие, което гордо стои вече втори творчески сезон в афиша на Старозагорската опера.
Сценичната адаптация, режисура и хореография на спектакъла на Шегобишко на Острова на чудесата е на Радост Младенова-Арабаджиева, ръководител на Балетната школа в ДЮСОБ. Диригент е Димитър Косев, сценографията е на Тодор Демеров, художник на костюмите е Теодора Джамбазова. Вокален педагог на младите артисти е Зорница Желязкова- ръководител на Вокалната студия в ДЮСОБ, а консултант актьорско майсторство вече за втори път е Деница Янакиева, актриса в Държавен куклен театър-Стара Загора. От състава на Държавна опера-Стара Загора участват Игнат Желев в ролята на Крал Кокосо Пали Лула, Маргарита Йовчева - Кралица Кокаса и Христо Иванов – в ролята на Адмирал Джиджифил.
Весел, закачлив, изпъстрен с много шеги и фина ирония…това е новият спектакъл от деца за деца на ДЮСОБ Маргаритки към Държавна опера Стара Загора. Оригиналният сюжет, адаптиран специално за състава и възможностите на детската трупа, ни пренася на Острова на чудесата, в кралството на крал Кокосо Пали Лула и кралица Кокаса. Заобиколени от своите племенни вождове, туземци и….маймунки, обитателите му живеят щастливо и спокойно. Там на острова е и Шегобишко - бяло момче, любител на пътешествията и приключенията. Пристигнал тук за ваканцията, той се сприятелява с Окей Окай - момче с чадър от Острова. Един ден на брега акостира кораб, на борда с Адмирал Джинджифил, Капитан Ким и корабният готвач Чер Пипер. Какво се случва при срещата на островитяните и моряците, дали магьосницата Айло ще осъществи своята най-силна магия, дали племето е толкова миролюбиво колкото изглежда….? И наистина ли тук се навъртат големият разбойник Игу и двамата по-малки разбойника Цигу и Мигу, търсейки заровеното съкровище на Махараджа Молук бей…? Какво се случва по-нататък и дали нещата са такива, каквито изглеждат - ще разберете само ако пътешествате заедно с нас до Острова на маймуните…

Радост Младенова-Арабаджиева-режисьор

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |