Събития Старозагорски предприемачи търсят млади безработни по програма за заетост

Старозагорски предприемачи търсят млади безработни по програма за заетост

Четвъртък, 04 май 2017 г., 13:58
Размер на буквите
1заседание обл. съветЗаявки за 472 работни места са подали 83-ма работодатели от Старозагорска област за участие по процедура Обучение и заетост за младите хора на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.

Това стана ясно на поредното заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, което се проведе в областната управа. То бе председателствано от зам.-областния управител Румяна Друмева.

На заседанието присъстваха Господин Господинов, секретар на Комисията и директор Дирекция Регионална служба по заетостта, Хасково, представители на общините от областта, на Бюрата по труда, Регионалното управление на образованието, работодателски организации и синдикатите.
На него беше извършена оценка на набраните заявки от работодатели, кандидатстващи по Процедура Обучение и заетост за младите хора на Оперативна прогама Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г. Тя е насочена към безработни лица до 29 г. включително, които са с основно или по-ниско образование, а също и към продължително безработни лица до 29 г. с регистрация в Бюрата по труда от 12 и повече месеца.
За безработните лица се осигуряват разходите за трудови възнаграждения до 6 месеца – при покриване на 100% от сумата на минималния осигурителен доход за съответната длъжност, за която са наети, както и всички дължими вноски за сметка на работодателите.
Постъпилите от работодатели от Старозагорска област заявки са 472 от 83-ма собственици на фирми. Те бяха разгледани и оценени на база критерии, посочени в утвърдена от министъра на труда и социалната политика методика за оценка. Бяха одобрени заявки за 342 работни места, подадени от 68 работодатели.

Общо 1 309 772 лв. са предвидените за област Стара Загора средства по проекта за осигуряване на обучение и заетост на млади безработни.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |