Събития Миньори почетоха паметта на загинали при трудови злополуки и аварии

Миньори почетоха паметта на загинали при трудови злополуки и аварии

Петък, 28 април 2017 г., 14:27
Размер на буквите
1миньори цветя 1По традиция на Международния ден в памет на загиналите или пострадалите при аварии работници - 28 април, мениджърският екип на Мини Марица-изток ЕАД, управителите на трите рудника, социални партньори, ръководители от управлението, работници и служители в дружеството, представители на Общинска администрация Раднево и граждани, поднесоха венци и цветя. С едноминутно мълчание, те почетоха паметта на жертвите пред паметника на загиналите при трудови злополуки работници и служители по време на строителството и експлоатацията на минно-енергийния комплекс Марица-изток.
Денят се отбелязва в повече от сто страни в света и целта му е да повиши осведомеността и да фокусира вниманието на обществеността върху мащаба на проблема, за да помогне за намаляването на смъртните случаи и наранявания на работното място. Ангажираността и отговорното отношение на Мини Марица-изток ЕАД, като работодател и на работещите в дружеството за създаването и спазването на здравословни и безопасни условия на труд, са единственият възможен път за трайното изграждане на култура на превенция на трудови злополуки и професионални заболявания.
28 април е и Световен ден за безопасност и здраве при работа. Ежегодното му отбелязване започва от 2001 г., а в своя настоящ вид се чества от 2003 г., когато Международната организация на труда акцентира обществеността върху идеите за превенция на нещастните случаи на работното място и свързаните с тях условия на труд и професионални заболявания.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |