Събития НАП пита бизнеса за качеството на обслужването

НАП пита бизнеса за качеството на обслужването

Четвъртък, 13 април 2017 г., 11:32
Размер на буквите
1НАП 1За осма поредна година, в офиса на НАП в Стара Загора се проведе проучване за качеството на обслужване. В него се включиха над 90 представители на малкия и среден бизнес: собственици на фирми, управители, счетоводители и упълномощени лица, съобщиха от Агенцията.
Основната цел на анкетата бе да проследи нивото на информираност на бизнеса, степента на удовлетвореност на клиентите ни от предоставените услуги, условията за обслужване, основните канали за получаване на информация, причините за срещнати затруднения и процента на потребителите на Е-услугите предлагани от НАП. Предоставихме и възможност и за предложения за подобряване на дейността на офиса за обслужване в Стара Загора.
По конкретни 7 критерия, анкетираните бяха помолени да оценят работата на служителите ни. Положително е, че над 20% от тях са изразили мнение и са предложили препоръки за подобряване на дейността ни, а крайните резултати от проучването са подобрени в сравнение със същите през 2015 г.
Клиентите ни все по-активно ползват Е-услугите на НАП. Притежателите на ПИК и Е-подпис са напълно удовлетворени от достъпа до данъчно-осигурителна информация, включваща: задълженията им като физически и юридически лица, възможностите за подаване на документи към НАП по интернет и други. Служителите от Услуги за клиента получиха по-висока оценка: отличен 5,82, по критерии за качество, бързина, компетентност, учтивост, среда на обслужване и удобно работно време.
Трудностите, които среща бизнеса в региона са дължат най-често на: честата промяна в законодателството, липсата на държавна подкрепа към малкия и среден бизнес и достъпността до сградата на НАП. Определени групи клиенти все още срещат затруднения при разчитането на информацията от данъчно-осигурителната им сметка, както и при попълването на някои документи.
Усилията, които полагаме за по-добри партньорски отношения с бизнеса и по-качественото обслужване на клиентите ни дават резултат. Стремежът ни е да създадем условия за стимулиране на доброволното изпълнение на данъчните и осигурителни задължения от лицата, а ежедневният диалог с клиентите е подхода ни за подобряване на данъчната им култура и отношението им към нас, уточниха от Старозагорския офис на Приходната агенция.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |