Събития Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска референдум за съдбата на Бедечка

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров поиска референдум за съдбата на Бедечка

Вторник, 11 април 2017 г., 08:06
Размер на буквите
1референдумДа се направи допитване до хората по създадения казус със зелените площи в Бедечка, които са частна собственост, поиска кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Спекулациите са големи, фактите се представят тенденциозно. Очевидно е, че има градски проблем, затова хората трябва да се произнесат по казуса с Бедечка. Желанието ми е всичко да бъде прозрачно и те да участват пряко в оформянето и вземането на крайното решение. Това е редно, това е демокрацията, коментира кметът.
Живко Тодоров припомни отново ангажиментите, които Общината трябва да поеме в единия или в другия случай, като изграждане на инфраструктура, ако бъде построен квартал, или за изграждане на паркови площи и респективно отчуждаване на частните терени. И в двата случая това ще струва немалко на общинския бюджет, убеден е градоначалникът.
Кметът на Стара Загора благодари за работата по случая на членовете на групата Запазете Бедечка и на всички, които са се посветили на казуса. Той уточни, че спекулациите в публичното пространство са за сметка на администрацията. Според Тодоров референдумът и изходът от него трябва да помогнат на общината и на Общинския съвет да вземат правилното за всички решение .
На последното си заседание през март Общинският съвет гласува да бъде създадена комисия, от която се очаква да проучи какви средства ще са необходими за създаването на парк, или устройването на жилищен квартал. Заседанията ще бъдат открити и в нейната работа ще могат да участват и граждани.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |