Събития V-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - Стара Загора

V-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране - Стара Загора

Петък, 07 април 2017 г., 08:36
Размер на буквите
1домино проектОбщина Стара Загора и РУО Стара Загора, в партньорство с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и Клуб на работодателя Стара Загора, организират V-та Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране, адресирана към всички кандидат-гимназисти, техните родители и представители на бизнеса. Тя ще се проведе на 25 и 26 април в Стара Загора.
Събитието има за цел подпомогне младите хора да направят своя информиран избор на професии и специалности, съобразени с нуждите на пазара на труда в региона. Професионални гимназии от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня, Гурково и Николаево ще имат възможност да представят своите учебни заведения чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали. За втора поредна година на Панорамата ще бъде представен и бизнесът от регион Стара Загора, където учениците от професионалните гимназии ще имат възможност да се обучават практически, вкл. чрез дуално обучение, а след като завършат средното си образование ще могат да започнат трудовата си кариера.  
Новото в тазгодишната Панорама е кръглата маса БИЗНЕС, ПРОФЕСИОНАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ, ДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ, където ще се дискутират проблемите на професионалното образование, с акцент върху дуалното обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство.
Проблемът с качеството на човешките ресурси е оценен от бизнеса като най-важен за фирменото развитие към момента. Затова ТПП - Стара Загора работи активно за неговото разрешаване, чрез  съдействие за осъществяване на по-тясна връзка бизнес - образование. Тази панорама е чудесна възможност за представяне на фирмите от региона пред ученици и родители като добър избор за тяхната бъдеща трудова реализация.

За това се обръщаме към ръководителите на заинтересованите предприятия с призив:

                   1. Да участвате с представители на Кръглата маса на 25 април (вторник) в зала Славейков на Община Стара Загора и да вземете отношение в дискусията. Ако имате конкретни предложения за подобряване на професионалното образование, бихте могли да ги представите предварително. Те ще бъдат включени в заключителния документ от форума, заедно с предложенията от дискусията и ще бъдат отправени към съответните институции по компетентност.  
                   2. Да се представите в изложението на Панорамата на 26 април (сряда) в зала Иван Вазов Стара Загора с информационни материали на индивидуален или общ бизнес щанд до щанда на партньорската си професионална гимназия, вкл. с презентатор. Можете да представите информационно-рекламни материали, които ще бъдат поставени на щанда на Палатата.

Каним ви също така да присъствате с представители на официалното откриване на изложението на 26 април от 09:30 часа в зала Иван Вазов.

Изпращаме ви и покана за Панорамата и програма на Кръглата маса.

За допълнителна информация, заявки и координация на участието ви в Кръглата маса и в изложението на Панорамата можете да се обръщате с обратен имейл или на телефоните на Палатата към Красимира Соколова - 042 626297, 626033, 0888 337720.

 

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |