Събития Започва проектирането на културен център за даровити деца и сграда за социални жилища в Стара Загора

Започва проектирането на културен център за даровити деца и сграда за социални жилища в Стара Загора

Четвъртък, 30 март 2017 г., 07:38
Размер на буквите
1Културен център в СТЗОбщина Стара Загора откри процедура за възлагане на обществена поръчка за проектиране на Културен център за развитие на талантите и способните деца от община Стара Загора, който ще се намира на бул. М. М. Кусев № 20. Сградата в центъра на града беше дарена на общината от старозагорката Мария Жекова. Нейното желание е масивната сграда да бъде превърната в културен център със зала за концертни изпълнения (камерна зала) и да носи името на покойния ѝ брат - проф. Петър Жеков.
Срокът за проектиране е 1 месец, а стойността на поръчката е близо 32 000 лв. Тя включва изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и обследване за енергийна ефективност на сградата, както и работен инвестиционен проект за обекта.
Инвеститор на проектирането и изпълнението на строителните дейности е Община Стара Загора.
Обявена е и обществена поръчка за изготвяне на работен проект за преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на бившата сграда на метрологията, на ул. Мусала №26, за превръщането ѝ в сграда за социални жилища.
Срокът за проектиране е 60 дни, а стойността - 58, 3 хил. лв.      
Ще се проектират гарсониери, едностайни и двустайни апартаменти, съгласно съвременните критерии за енергийна ефективност, осигуряващи здравословна и безопасна среда за живот и равни условия за развитие на лицата в неравностойно положение.
Ще се възложи и проектиране за основен ремонт, реконструкция, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административната сграда на Oбщина Стара Загора

Стойността е 62 500 лв., а срокът за проектиране – 60 дни.

Предвижда се пълен ремонт на всички хидроизолации, на повредените вътрешни мазилки и настилки, основен ремонт на санитарните възли, подовите настилки, както и подмяна на дограмата и вратите. Ще се представят варианти за фасадното оформление на сградата и ще се осигури достъпна среда за хора в неравностойно положение.
Община Стара Загора ще финансира проектирането на ремонтите на метрологията и общината, а изпълнението на строително-монтажните работи ще се осъществи със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |