Събития Oбществено обсъждане по проект: Картиране и оценка на екосистемните услуги на степно-храстовите екосистеми и агроекосистемите на територията на България (извън Натура 2000)

Oбществено обсъждане по проект: Картиране и оценка на екосистемните услуги на степно-храстовите екосистеми и агроекосистемите на територията на България (извън Натура 2000)

Сряда, 29 март 2017 г., 08:43
Размер на буквите
1pimgpsh fullsize distrАберон ООД в партньорство със СУ Св.Климент Охридски и Картгео ООД организират предстоящи обществени обсъждания по проект Картиране и оценка на екосистемните услуги на степно-храстовите екосистеми и агроекосистемите на територията на България (извън Натура 2000), финансиран по Финансовия Механизъм на Европейското Икономическо Пространство 2009 - 2014.
Събитието ще се проведа от 09:00 часа на 30 март 2017 в хотел Форум, гр. Стара Загора,.
Обществените обсъждания следват проведените в края на 2016 г. и през януари 2017 г. социално-икономически проучвания за информираността на населението в България относно ползите и видовете услуги, които предоставят храстовите екосистеми и агроекосистемите.
На срещата ще бъдат представени резултатите от самите социално-икономически проучвания по отношение нагласата на населението, бизнеса и заинтересованите страни към съответните екосистеми, ще се представят картите със зониране и оценка на екосистемните услуги, и ще се осигури под формата на дебат повишаване на информираността на обществото за ползите от степно-храстовите и агроекосистемите.
Участниците ще имат възможност съвместно да обсъдят идеи и възможности за бъдещо икономическо развитие, опазване и устойчиво управление на двата типа екосистеми.
Повече информация за проекта ще намерите на: www.ekohrasti.eu

Описание на проекта

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |