Събития Toyota вече има система за безпилотно управление

Toyota вече има система за безпилотно управление

Понеделник, 13 март 2017 г., 13:37
Размер на буквите
1toyota article3Японският автомобилен производител Toyota е напълно готов със система за автономно придвижване на автомобили. Разработката е започнала още през 2005 г., когато за нея отговаря техническият център в Ан-Арбър, щата Мичиган, но е завършена от специалистите от открития през 2015 г. Toyota Research Institute (TRI).Технологията бе представена в Калифорния, като тя е интегрирана в автомобил, построен на базата Lexus LS 600hL и използва електронно-цифровата система за управление на превозни средства drive-by-wire. Програмното обезпечение на машината е разработено така, че да може постоянно и безкрайно да прогресира и обновява. Още по темата
Към момента развитието на системите за автономно управление върви в две посоки - Chauffeur (Шофьор) и Guardian (Пазач). Първото означава разработка на напълно самостоятелен автомобил с нива на автономност 4 и 5. При 4 водачът се намесва само в екстренни ситуации, а при 5 превозното средство не разполата с възможност за ръчно управление.

Второто направление предвижда създаване на електронни асистенти, които ще помагат на шофьора, като му дават съвети, а в случай на нужда могат и да се намесят в процеса на управление, като задействат системата за автоматично спиране, ако това се налага.

От Toyota обявиха, че новата система ще бъде интегрирана във всички модели, които компанията продава в територията на САЩ. Този процес ще стартира още в края на 2017 г.

Официален дилър на TOYOTA за региона на Стара Загора е ГЛОБАЛКАР, гр. Стара Загора, Новозагорско шосе 59030 Т. +359 42 919 424, М. +359 887 588 550, E-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

оригинален материал http://www.investor.bg/

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |