Събития Търсят млади кулинарни таланти по проекта ДОМИНО в Стара Загора

Търсят млади кулинарни таланти по проекта ДОМИНО в Стара Загора

Четвъртък, 09 март 2017 г., 15:14
Размер на буквите

1кулинарни талантиКулинарната академия на Швейцарската образователна група и проектът ДОМИНО за дуално образование обявяват днес конкурса Аз готвя най-добре, за да поощрят млади българки кулинарни таланти.

Конкурсът е насочен към учениците, които учат за готвачи в четирите дуални паралелки по ДОМИНО в професионалните гимназии по туризъм в градовете Добрич, Бургас, Стара Загора и Перник.  В Стара Загора по проекта се работи в Професионалната гимназия по облекло и хранене Райна Княгиня.
Победителят ще има уникалния шанс да бъде на едноседмичен курс Въведение в кулинарното изкуство в Кулинарната академия - Швейцария, който не просто дава кулинарни знания и умения, но и създава възможности за полезни контакти. Втората награда е двудневно участие в Дните на отворени врати на Швейцарската образователна група в Швейцария. Третият ще получи книга с рецепти и готварска престилка от музея на прочутия шеф Антон Мозиман, авторът на Cuisine Naturelle - иновативна концепция, която обединява здравословното хранене и най-изтънчените гастрономически преживявания. Наградите са предоставени от Швейцарската образователна група, обединение на четири престижни колежа от сферата на хотелския мениджмънт и туризма.
Есе на тема Удоволствието да готвиш за другите ще отсее на първия кръг най-добрите, които след това ще трябва да представят кулинарните си мечти и в кратък видеоклип. Жури от представители на Швейцарската образователна група и ДОМИНО, както и гласуване в социалните медии ще определят победителите.
Разкажете ни за кулинарната си мечта в есе между 300 и 500 думи:
Импровизации в бистро или топ-шеф в реномиран ресторант, част от екипа на Мишлен-ресторант или готвачът в малък семеен ресторант, автор на модернистична рецепта, по която светът полудява или най-добрият готвач на традиционни български ястия… В какъв ресторант се виждате след десет години? Как открихте готвенето за свое призвание? Защо избрахте кухнята за свое работно място? Кой вашият кулинарен идол? От кого се учите? Какви са вашите кулинарни фантазии? Какво ви вдъхновява в началото на пътя ви към голямата кулинария? Сладко и/солено? Крилце или кълка? Мечтайте смело и без прегради. И не забравяйте: мечтите се сбъдват. Вижте повече във
фейсбук-страницата на ДОМИНО: https://www.facebook.com/swissdualeducationbulgaria/
Срокът за изпращането на есетата е 6 април 2017 на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. . До 10 април ще бъдат обявени авторите на десетте най-добри есета. До 1 май те ще трябва да изпратят видеоклип. След това ще вървят събеседвания на журито и едновременно с това гласуване за клиповете в социалните медии (между 7 и 20 май). Клипът, събрал най-много харесвания и споделяния, ще спечели третата награда. За първото и второ място ще се произнесе журито.

Победителите ще бъдат обявени на 21 май.

За Швейцарската образователна група (SEG)
Швейцарската образователна група се състои от четири престижни колежа: SHMS, Swiss Hotel Management School в Кoу и Лейзин; HIM, Hotel Institute Montreux в Монтрьо; IHTTI School of Hotel Management and Design в Нюшател и Cesar Ritz Colleges в Люцерн, Буваре и Бриг. Те гарантират на своите студенти първокласно образование в областта на хотелския мениджмънт и туризма, съчетано с високите стандарти на швейцарския мениджмънт. Колежите предлагат бакалавърски и магистърски програми, както и следдипломни квалификации в няколко области: хотелиерство, туризъм, събитиен/ СПА мениджмънт и бизнес управление. Програмите съответстват на нуждите на туристическата индустрия и гарантират успешна реализация на международния пазар на труда. Групата има силни партньорства с много реномирани световни хотелски вериги, които предоставят възможност на студентите да придобият практически опит чрез стажове. В четирите колежа се обучават студенти от 60 държави, над 12 000 са възпитаниците й по цял свят.
Повече на: http://www.swisseducation.bg/
За проекта ДОМИНО:
Проектът ДОМИНО (Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото) подпомага навлизането на навлизането на дуалното образование в България. Изпълнява се с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. От учебната 2016/2017 година близо 500 ученика в 16 училища в цялата страна се обучават по общо пет професии (машинен техник, техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост, електротехник, техник по газови системи и готвач). 60 водещи български и чуждестранни фирми са партньори в проекта, осигурявайки на учениците практика за добиване на конкретни професионални умения, наставници и реална работа срещу заплащане, както и перспектива за пълноценна работа сред завършването на училището.
Повече на: https://www.facebook.com/swissdualeducationbulgaria/
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |